logo
logo
CAN-AM RYKER

Nova filozofija potovanja s trikolesnikom.

Pred časom smo že omenili nov trikolesnik Ryker iz družine Can-Am. Tokrat so nam pri uvozniku Ski&Sea pripravili praktično promocijo te nove igrače za odrasle. Po kratki predstavitvi smo vsi neučakani odšli do parkiranih Rykerjev. Na prvi pogled nas spominjajo na Spyderja. Vendar pri Can Am-u povedo, da je Ryker nosilec nove ideje. Preden ga kupimo imamo že ogromno možnosti-75000 kombinacij, da si lahko izberemo različne module in dodatno opremo, ki sega od barvnih nalepk do dodatnega sedeža za sovoznika. S tem nam omogočijo, da imamo točno takšnega Rykerja kot si ga želimo. Vgrajujejo dva različna Rotax-ova motorja, šibkejšega 2 valjnega 600ccm s 35 kW(47 KM) in močnejšega 3 valjnega 900ccm s 57,5 kW( 77 KM). Oba sta vodno hlajena. Za prenos moči na kolesa skrbi avtomatski (CVT) menjalnik z vzvratno prestavo. Kar v praksi pomeni, da se s prestavljanjem sploh ne ukvarjamo in uživamo v kombinaciji ročice za plin in pedalke za zavoro. Zavora je centralna in deluje na vsa kolesa. Sedi se nizko kar omogoča nizko težišče vozila in dobro stabilnost. Tudi adrenalinski vidik ni za zanemarit. Mi smo preizkusili močnejšo različico s 900 ccm. Prvo smo se podali na zaprt poligon kjer smo brez nevarnosti lahko preizkušali vozne zmogljivosti novega Rykerja. Pospeški so odlični. Vožnja skozi ovinke je prav vznemirjajoča. Servo krmila nima zato pri  aktivni in bolj agresivni vožnji roke hitro pokažejo svojo kondicijo. Po temeljitem ogrevanju na poligonu smo se odpeljali na panoramsko vožno po Polzeli in njeni okolici. V vsakdanjem prometu je vožnja enostavna in neutrujajoča. Ni pa neopažena. Ryker s svojo podobo takoj pritegne poglede mimoidočih.

ryker11

Ker novi model obstaja tudi v Rally ediciji, ki je prilagojena vožnji po manj urbanem okolju smo si privoščili še lep izlet do Žovneškega gradu kjer so svojo pot v višave politike, moči in bogastva začeli legendarni Celjski grofje. Mogoče se s Ski&Sea dogovorim, da nam Ryker-ja Rally Edition posodijo za veliki test in napravimo popotno pustolovščino " CAN AM RYKER PO GRADOVIH CELJSKIH GROFOV." Imeli bi kaj pogledati. Pot do gradu Žovnek je makadamska in na trenutke gozdna vendar nova igrača vzorno opravi začrtano pot, pa še kaj težjega bi zmogel. V Rally različici ima bolj profilirane pnevmatike in elektronika ima več opcij. V eni omogoča tudi "driftanje". Standardno pa ima vklopljen sistem proti zdrsavanju za večjo varnost. Po asfaltu se odlično drži ceste, po gladki cesti lahko dosegaš res visoke hitrosti. Edino kolesnice glede na zasnovo mu delajo rahle preglavice. Vzmetenje je dobro. Spredaj ima dve pnevmatike 145/60 R16, zadaj pa eno širšo 205/55 R15. Rezervoar ima kapaciteto 20l. Z prostorom za prtljago pa ni ravno radodaren 7l. Treba se je drugače znajti. V osnovi je za enega potnika, lahko pa se marsikaj dokupi, tudi sedež za sopotnika. Dolžina 2,352m, širina 1,509m in višina 1,062m. Vozen je s kategorijo B. Vendar kljub krmilu se ne vozi kakor motor. Z njim se ne nagiba in ga je lažje voziti kot enosledna vozila. Je hitrejši od štirikolesnika in bolj prvinski od avtomobila.

Zanimiva in nenavadna kombiacija za razburljiva potovanja širom dežele ali celo sveta.

P.S. Ski&Sea nam je omogočil popotovanje z Rykerjem po slovenskih gradovih. Trilogijo o naši poti lahko preberete med Potopisi.

Napisal : Toni Glušič
Wednesday, 03. Apr 2019

Galerija

logo