logo
logo
Can-Am štirikolesniki

Močni, trpežni in zabavni.

Podjetje SKI & SEA d.o.o. je že vrsto let zastopnik za znamke Can-Am, Sea-doo, Ski-doo, Lynx in Evinrude. V Šentvidu pri Stični je v soboto 24.11.2018 potekalo srečanje ljubiteljev štirikolesnikov.

Na tamkajšnji motokros progi so bile organizirane tudi preizkusne vožnje s petimi Can-Am štirikolesniki. Trije od njih so bili v Sloveniji premierno predstavljeni. Poleg njih je bil premierno predstavljen tudi nov trikolesnik Ryker iz družine modelov, ki jih poznamo pod imenom Spyder. Zaradi blatnega okolja, ki ni primerno zanj se z Rykerjem nismo vozili. Za vse pustolovce, ki radi zavijete z asfaltiranih površin bo na voljo tudi Ryker Rally Adition.

Nekaj vtisov o predstavljenih vozilih.

Can-Am Maverick Trail 800 T

je terensko vozilo za avanturiste. Na progi se je dokazal kot eden od najbolj robustnih vozil v svoji kategoriji. Dvovaljni vodno hlajeni 800-kubični motor V-zasnove z elektronskim vbrizgom razvije 55 KM. Moč prenaša preko  brezstopenjskega menjalnika. Ima vzvratno prestavo, park, nevtral, normalno in reduktor. Pogoni so 2WD ali 4WD. Tri metre dolg in 600 kg težak Maverik je na terenu res neustavljiv ter lahko spelje v še tako strm klanec. Za še bolj ekstremne pogoje vožnje ima zaporo sprednjega diferenciala. Oddaljenost od tal je nekaj čez 25 cm in hod vzmetenja je tudi približno 25 cm. Torej Maverick večinoma kasneje omaga kakor glava in srce voznika. Za seboj lahko vleče 680-kilogramsko prikolico. Akcijska cena je od 9.507,00 EUR + DDV.

 

Can-Am Outlander Max XT-P 650 T

modelno leto 2019 ima tudi dvovaljni vodno hlajeni motor s 649.6 ccm in 59 KM. Ima CVT brezstopenjski menjalnik s standardno kuliso P,R,N,H,L Omenjena različica je homologirana za hitrosti nad 60 km/h. Ima električno vklopljiv 4WD. Ima servo ojačan pomik krmila .Vleče lahko prikolico do 750kg z naletno zavoro. Cena po ceniku: 12.450,00EUR+DDV. Tudi Outlander je bil na progi neustavljiv.

650_outlander1

Can-Am Outlander MAX DPS 570 T

Vodno hlajeni dvovaljnik 427 ccm s 48 KM. CVT menjalnik. Servo krmilo. 2WD- 4WD z BTC itd.

Can-Am Traxter HD-10

je kot smo ugotovili na testiranju skoraj neustavljivo vozilo. Ker ima zadaj tudi »kason« je zelo primeren kot delovni stroj za odmaknjene in skoraj nedostopne dele našega planeta. Ali pa tudi za prevoz žara, obilice mesa, pijače in ostalih dobrot. In zabava se lahko začne. Traxter poganja Rotaxov 976 ccm dvovaljnik s 72 konjiči. Kulisa menjalnika je standardna L,H,N,R,P ter ima zaporo zadnjega in sprednjega diferenciala. V pomoč je dinamični servo volan. Nosilnost je 680 kg in vleče lahko prikolico težko 1134 kg.

ca1

Če strnemo vtise o vseh testiranih štirikolesnikih na Can Am šovu smo si lahko edini,  da bilo katerega od njih še tako slaba cesta in divji teren ne moreta ustaviti. Lahko jih uporabljamo za delo ali zabavo. Vedno nas bodo varno pripeljali nazaj. Seveda pa je pogoj, da je tudi naša glava v sozvočju z realnostjo, našim znanjem in sposobnostmi.

 

Can-Am Ryker

V Ski&Sea šotorih sta bila na ogled tudi dva nova Ryker-ja. Ryker bo na voljo z dvema različnima Rotax motorjema. Dvovaljni linijski vodno hlajeni motor z 600ccm in 37 kW (50KM) ter trivaljni vodno hlajeni motor z 900ccm in 61kW (82KM). Izvedba Rally prilagojena tudi vožnji zunaj asfaltiranih cest. Po zasnovi je podoben modelu Spyder. Ko si ga pobliže ogledamo in se z njim tudi zapeljemo vtise zaupamo tudi vam.

Foto: G.K.

ryker1

Napisal : Toni Glušič
Tuesday, 27. Nov 2018

logo