logo
logo
Ford Kuga

Titanium X 1,5 Ecoboost

Nova Ford Kuga prinaša veliko novega in en poseben droben detajl. Namreč avto je popolnoma nov. Zunanjost skoraj nima stičišča s prejšnjo Kugo. Na novo so ukrojili pločevino v prav privlačnega športnega SUV-a in spredaj vkomponirali zelo markantne LED projektorske žaromete. Resnično so me navdušili z učinkovitostjo in dobrim »izrezovanjem« nasproti vozečega vozila. Ker kamere spremljajo cestišče, vam Kuga osvetli ovinek še preden vanj zapeljete. Tudi zadek krasijo LED luči in privlačen spojler. Prav po pobalinsko sem se razveselil dveh pravih izpušnih cevi, ki lepo gledajo iz odbijača. Tisti prej izpostavljeni detajl pa je razkošje, ki ti ohrani čiste roke pri odpiranju motornega pokrova. Sistem brez tiščanja prstov pod »havbo« ali centriranja kontaktnega ključa v luknjo sredi maske ti omogoča, da elegantno dvakrat potegneš ročko v kabini in brez muke odpreš motorni pokrov. Ko smo to naredili na testni Kugi smo zagledali lepo umeščen agregat s 150 konji.

fk2

Novo Kugo si lahko omislite v celi paleti motorjev. Na voljo sta dva dizla 88 in 140kW ter dva bencinarja 88 in 110kW. Naročite si lahko tudi dva motorja z električnim pridihom, blagi hibrid s 110 kW in krepak priključni hibrid s 165 kW. Pri najmočnejšem dizlu dobite tudi štirikolesni pogon. Našo testno Kugo 1,5 EcoBoost  poganja 1496 kubični trivaljni turbo bencinar, ki pridela 110 kW. Pri Fordu pravijo, da motor občasno izklopi tretji cilinder zaradi manjše porabe in vklopi, ko ga potrebuje. Med vožnjo tega ni opaziti. Na motor se vedno lahko zaneseš, ko žene sprednja kolesa. Moč motorja se prenaša preko ročnega šest stopenjskega menjalnika, ki je točen in dobro uglašen z motorjem. Ob prvem »zauzetju« komandnega prostora nove Kuge sem se počutil prav gosposko visoko. Vstopanje in izstopanje je udobno.

fk3

Ko spelješ sta s Kugo takoj na »ti«, ker je odlično vodljiva in enostavna za upravljanje. Zelo dobro pobira cestne neravnine in luknje in jih v kabino ne prenaša. Kljub temu, da se podvozje ne upira bolj ostri vožnji, to ni športni avto in je kot se za SUV spodobi bolj mehek. Obuta je v pnevmatike 225/65 R17 na Alu platiščih. Naša testna Ford Kuga je imela opremo Titanium X kar jo uvršča v zgornjo polovico Fordove palete. Imela je še za cca 4000 Eur dodatne opreme. Vsekakor vse in še več kar potrebuje voznik. Seveda vsi smo sladkosnedi in zato so pri Fordu pripravili še bolj osladkane opreme. Notranjost je ergonomsko urejena in upravljanje hitro razumljivo. Multimedijo poznamo iz ostalih novih modelih Ford. Upravlja navigacijo SYNC3, odlični B&O Play Sound System s Subwooferjem in 10 zvočniki ter razne nastavitve vozila.  Vse to preko zaslona na dotik. Sistem je povezljiv z vsemi novejšimi pametnimi telefoni in omogoča tudi brez žično polnjenje baterije.

fk4

Pod zaslonom so še mehanski gumbi za upravljanje radija. V spodnjem delu sredinske konzole pa kraljujejo komandne tipke dvopodročne klime. Priročni so tudi USB vhodi in polnilna vtičnica. V armaturi pred voznikom so števci, ki so delno videti mehanski in digitalni del kjer se prikazuje velik nabor drugih podatkov. Na izgled je privlačno in predvsem razločno. Za voznika in ostale potnike so v Fordu pripravili udobne sedeže oblečene v delno usnje. Ogrevani in nastavljivi so spredaj in zadaj. Tudi ostali materiali v kabini so kvalitetni in prijetni za otip. Edino pri oblogah na vratih in sovozniškem predalu si je glede materiala Ford očitno pustil kar nekaj možnosti za izboljšanje. Poleg udobja je nova Kuga odlično založena tudi z varnostnimi sistemi. Pomaga nam aktivni tempomat in sistem proti naletu, odlični LED žarometi, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za nadzor mrtvega kota, prednja in vzvratna kamera, parkirni senzorji, aktivna pomoč pri parkiranju, prepoznavanje prečnega prometa, projekcijski zaslon, zaviranju po trčenju in še bi lahko našteval. Za zimo so nam pripravili poleg ogrevanih sedežev tudi ogrevan volan in ogrevano vetrobransko steklo. Za boljši oprijem in bolj varno vožnjo ima Kuga tudi stikalo preko katerega izberemo program Normal, Sport, Spolzko in Eko. Avto sam prilagaja razne nastavitve za optimalno vožnjo. Kuga meri v dolžino 4626mm, brez ogledal je široka 1882mm in visoka 1690mm. Težka je do 1668 kg. Rezervoar pogoltne do 54 litrov. V prtljažnik nove Kuge lahko spravimo 464l do police, pri podrtih sedežih pa vanjo zložimo do 1534l tovora.  Tovarna obljublja največjo hitrost 195 km/h, pospešek 9,7 sekund do 100km/h in porabo od 6,5l do 7,2l na 100 km. Naša testna poraba se je gibala od 7 do 7,5 litra kar je za tako konkreten avtomobil in s spodobnimi zmogljivostmi korektna poraba. Takšna Kuga kot je bila naša testna, vas pri Ford Čepinu stane  približno 34.000,00 Eurov.

Foto: Gordana Keller

Napisal : Toni Glušič
Friday, 11. Sep 2020

Galerija

logo