logo
logo
Ford Puma 1.0 ST-Line X

Ecoboost Hybrid

Leta 1997 je Ford izdelal prvo Pumo. To je bil majhen športni avtomobilček, ki so ga izdelovali do 2002. Po točno 18 letih je Ford zopet izdelal Pumo in presenetil občinstvo. Nova Puma namreč razen imena ne deli nobene lastnosti s staro. Pred prodajnim salonom Avtohiše Čepin v Vojniku nas je čakala popolnoma nova Ford Puma 2020. Dizajnirana je v duhu današnjega časa kot Crossover in jo lahko umestimo v razred B-SUV. V duhu današnjega časa je tudi njen pogon. Osnova je Ecoboost trivaljni bencinski motor s 999 ccm. Lahko pa mu je dodan majhen elektromotor. Naša testna Puma je bila najmočnejše motorizirana. Za 114kW (155 KM) skrbi bencinski in elektro motor. Hybridne Pume so blagi hibridi mHEV, kar v praksi pomeni, da elektromotor iz 48 V napeljave izključno pomaga bencinskem motorju in avtomobil ne more voziti samo na elektro motor. Tudi baterij, ki so nameščene v dnu vozila ne moreš polniti iz omrežja. Polnijo se avtomatično med vožnjo, ko avtomobil zavira. Kompleten sklop daje med vožnjo dobre zmogljivosti.                                            

motor

Avto živahno pospešuje in pri tekoči vožnji je prožen. Elektronika ponuja  več programov zmogljivosti. Puma ni terenec a ima program za spolzko cestišče in teren. Za normalno vožnjo so trije programi. Normalni, Eko in Sport. Normalni se samodejno vklopi pri vsakem zagonu motorja. Nam je bil najbolj všeč program Sport. Avtomobil je občutno bolj odziven. Pri prestavljanju programov se spreminja tudi grafika in barva števcev. V Sportu je dirkaško rdeča. Pri Pumi je pogon samo na prednja kolesa. Moč se prenaša preko šest (6) stopenjskega ročnega menjalnika. Menjalnik je točen in prestavljanje je gladko. Pri bolj zahtevni vožnji je malo počasnejši. Tovarna obljublja pospeške od     0-100  9 sekund in najvišjo hitrost 205 km/h ter porabo med 5,5 do 6,2l/100km. V zmogljivosti glede na živahnost ne dvomimo. Tudi naša testna poraba je bila v okvirjih, porabili smo 6l/100km kar je za bencinsko gnan SUV Pumine velikosti ugodna poraba. Rezervoar pogoltne 42 litrov bencina. Poskočna mačka se mora tudi ustaviti, zato poskrbijo spredaj in zadaj kolutne zavore.

kab Nova Fordova mačka meri v dolžino dobre 4,2 m in širino 1,8 m. Težka je 1389kg. S svojo dolžino in razporeditvijo v kabini je lahko uporaben družinski avtomobil. Če spredaj ne sedi zelo velik človek je za potnika na zadnji klopi dovolj prostora za noge. Testna Puma je tudi glede opremljenosti bogato založena. Oprema ST- Line X  je druga najboljša opcija. Takoj, ko odpreš vrata vidiš skrbno izdelano notranjost. Sedeži so delno oblečeni v usnje in prešiti z rdečim sukancem, usnjen in rdeče prešit je tudi volan. Prav tako lična je armatura z rdečimi obrobami zračnikov. Na sredinski konzoli je navigacijski sistem Ford SYNC3 z 20,3 inčnim barvnim zaslonom na dotik. Ponaša se z zelo kvalitetnim Bang&Olufsen glasbenim sistemom. Klimatska naprava je avtomatska. Ko bo zopet pritisnil mraz nas bo Puma še dodatno grela z ogrevanimi sprednjimi sedeži in ogrevanim volanom. Lični sedeži so tudi udobni in bočne opore odlično držijo med vožnjo skozi ovinke. Za varnost in udobje skrbi zajeten nabor sistemov. Radarski tempomat, LED sprednje  luči s samozatemnitveno funkcijo, LED luči zadaj, vzvratna kamera in parkirni senzorji, sistem za preprečevanje trčenja, pomoč pri parkiranju, start stop, opozorilo mrtvega kota, pomoč pri vzdrževanju smeri, blazinica za brezžično polnjenje telefon, prepoznavanje prometnih znakov, ogrevanje sprednjega stekla in še marsikaj bi se našlo. Za ta razred avtomobila je Puma vrhunsko opremljena.

fp8

Sedaj, ko smo pogledali moderen pogon in tehnološko dodelano varnostno opremo je čas, da si pogledamo tudi zunanjost na katero so v Fordu zelo ponosni. Na cesti in parkiriščih je bila Puma deležna radovednih pogledov. Bočna linija je kljub temu, da je Suv dokaj kupejevska. Zato ima kar malo športnega pridiha. Spredaj jo krasi velika mreža hladilnika, atraktiven odbijač ter LED luči. Tudi blatniki so lepo napihnjeni čez 215/50 R 18 pnevmatike na Alu platiščih. Zadaj ima kromirano oblogo izpuha v dodelanem odbijaču. Športno izgleda tudi zadnji spoiler na pokrovu prtlljažnika. Tako smo prišli prav do prtljažnika in nova Puma v njem skriva presenečenje. Prtljažnik ima tri nivoje. Pri prvem je polica poravnana z robom, v drugem se polica spusti za nekaj cm, v tretjem nivoju pa polico odstranimo in se pojavi presenečenje. Nova Puma ima tako imenovani Megabox. To je predal v dnu prtljažnika, ki meri 80l. Še bolj praktično je to, da lahko v prtljažnik postavimo dolge predmete (115 cm). Idealen avto za golfiste. Ta Megabox ima še eno odlično rešitev. Na dnu je čep, ki ga lahko odstranimo ter brez škode shranimo in z vodo operemo umazane škornje ali kaj podobnega. Umazanija steče skozi luknjo iz avta. Velikost prtljažnika hibridne različice je 402l s spuščenimi sedeži pa 1161l.

Po parih dneh druženja s Fordovo novo mačko smo si bili enotni, da je nova Puma zanimiv, dobro opremljen moderen avto, solidno motoriziran ter prijeten za vožnjo ne glede ali po avtocesti ali po zavitih magistralnih cestah. Edino na slabi cesti je podvozje kar trdo in se tresenje prenaša v kabino. Naš testni avtomobil je, kot smo že omenili pri vrhu ponudbe in stane  29.080,00 Eur.

Test omogočil: https://www.cepin.si/

Foto: Gordana Keller

Napisal : Toni Glušič
Tuesday, 26. May 2020

Galerija

logo