logo
logo
Ford Ranger

FORD RANGER WILDTRAK, v Filharmonijo ali na divje Gorjance?

Zakaj ne imeti en avtomobil za vse priložnosti. Naš testni Ford Ranger Wildtrak je idealno vozilo za to. V žareči oranžni barvi, z dodelano notranjostjo in gromkim glasom iz  3,2 litrskega dieselskega petvaljnika se z veseljem popelješ po mestu. Ranger res vleče poglede nase. Ko pa si zaželiš oditi z vrveža urbane sredine v skoraj neprevozne kotičke našega planeta te Ranger vabi s svojim plezalnimi sposobnostmi. Ford Ranger je v svojem segmentu najbolj prodajano vozilo tako v Sloveniji kakor tudi v Evropi.

Vozili smo  Ford Ranger 3,2 TDCI Wildtrak z dvojno kabino. Vozilo  poganja 3,2 litrski pet valjni dieselski agregat z 147 kW (200KM) ter 470 Nm navora. Moč se na cesto prenaša preko šest stopenjskega avtomatskega menjalnika in stalnega pogona na zadnjo os. Za običajno vožnjo po urejenih cestah uporabljamo samo pogon na zadnja kolesa. Avto se po gladkem vozišču pelje odlično. V zavojih ni čutiti nagibanj, moči je dovolj čeprav se na vzponih čuti njegova teža.

HudiAev_turn

Ranger ima kot pravi poltovornjak zadaj listnate vzmeti, tako, da nanj lahko naložimo do 1120 kg. Vleče lahko prikolico do 3500kg. Tovrstno vzmetenje pa se pozna pri neobremenjenem vozilu, avto je trd in na slabi cesti trese. Nekaj se tudi pozna, ker ima Ranger v vrhunski opremi Wildtrak  relativno nizke pnevmatike 265/60 na 18 inčnih platiščih iz lahke litine. Vendar ga to ne moti, ko mora pokazati svoj pravi obraz. Ranger ima na stikalo (električno) priklopljiv štirikolesni pogon. Za še ekstremnejše podvige ima tudi reduktor in možnost zapore zadnjega diferenciala.

V dneh, ko smo vozili Rangerja nismo našli nobene strmine, ki je avto ne bi premagal. Seveda nismo iskali terenov kjer lahko plezajo samo predelani terenci. Odlično je tudi to, da kamor z Rangerjem splezaš, če seveda na strmini lahko obrneš, avto te varno in brez stresa spusti do vznožja strmine. Ima namreč HDC- sistem za nadzor spusta, ki deluje odlično. HDC ima tudi možnost nastavitve hitrosti spuščanja. Dobro se znajde tudi v vodi. Brede lahko do globine 800mm. Mi smo vodo sicer našli vendar dovoljene globine nismo dosegli. Vozilo ima še dobrodošle sisteme: Start/Stop, EBA(pomoč zaviranja v sili), TSA( za stabilizacijo priklopnika), HSA( pomoč pri speljevanju v klanec) itd. Pri vožnji so nas navdušila velika vzvratna ogledala. Zelo uporabna vzvratna kamera in senzorji. 

V opremi Wildtrak je spisek opreme zelo dolg. Naj naštejemo sam nekaj najbolj opaznih reči. Delno usnje, prešita usnjena armatura, ogrevani sedeži, sistem SYNC z ekranom na dotik preko katerega upravljamo skoraj vse obrobne funkcije v vozilu. Navigacija, radio, klimatska naprava (dvo področna), sistem za prostoročno telefoniranje, vzvratna kamera itd. Sedeži so udobni, volan in volanski mehanizem natančen. Sedenje je udobno tudi zadaj. Vendar pa pri štirih osebah v vozilu ni  prostora za prtljago, če nima vozilo pokrova za keson.

vrbina2

Cena Rangerja se začne pri dobrih 24.000,00 Eur, z opremo WILDTRAK pa morate odšteti 37.340,00 Eur. Nekaj privarčujete z popusti, ki so ob danem trenutku aktualni. 

Moč vozila in njegovo težo pa je treba hraniti. Med našim testom je bila poraba 10,5 l/ 100km. Vozili smo se tako po avtocesti, magistralnih cestah in po brezpotjih. Tudi motokros progo smo obiskali. Plezal je povsod. Edina težava je Rangerjeva velika dolžina zaradi katere na kratkih in zelo strmih previsih lahko  nasede. 

Kot sem že v naslovu namignil je Ford Ranger odličen kompromis med osebnim avtom za udobno vožnjo po avtocestah in delovnim vozilom, ki se ne ustraši še tako slabe poti ter zajetnega tovora.

Foto: G.Keller

Napisal : Toni Glušič
Friday, 17. Aug 2018

Galerija

logo