logo
logo
Honda Civic 1,5 Turbo Sport

Športni duh v športnem telesu.

Honda Civic je za marsikoga sinonim za Sport . Pred salonom Avtohiše Čepin nas je čakala  atraktivna v WHITE ORCHID PEARL (v biserno beli-original se bolj divje sliši) barvi polakirana Honda Civic. Ponašala se je z opremo Sport in motorjem, kjer domuje 182 konjev. Prvi vtis je bil prijeten. Avto je tičal na atraktivnih, črnih, 17 inčnih Alu platiščih s pnevmatikami 235/45 R17. Po zadnji preobrazbi izgleda Civic še bolj agresivna. Prenovili so sprednjo masko in odbijač, ima sprednje LED žaromete s sistemom podpore dolgih luči HSS in Led meglenke. Bočna linija je nizka. Dodatno zatemnjena stekla, črni pragovi, antena v obliki plavuti ter integrirani smerniki med odbijačem in blatnikom dajejo avtomobilu športni pridih. Zadaj njena agresivnost ne popušča. Posebna oblika luči, integriran spodnji spojler, zadnji odbijač ter zgornji spojler na pokrovu prtljažnika prispevajo svoj pečat. Dvojne kromirane izpušne cevi so lep športni dodatek.

hc4.

Ko smo že pri izpušnih ceveh, je tudi zvok, ki prihaja iz njih pravi, da ti požene kri po žilah. Hondin štirivaljni turbo bencinar se izredno rad vrti. Pri prostornini 1498 ccm in turbinskem pomagalu pridela že prej omenjenih 182 resnično iskrivih konjičev. Moč 134 kW na cesto prenaša preko šest (6) stopenjskega menjalnika na sprednji par koles. Meni osebno bi bil ljubši malo hitrejši menjalnik. Tako motorizirana Honda je zelo prijetna za vožnjo. Odlično pospešuje, na daljših vožnja pa je zelo kultivirana. Glede na živahnost nas je presenetila nizka poraba. Na magistralni cesti ob upoštevanju hitrostnih omejitev se je držala okrog 5 litrov/100. Povprečno pa smo porabili do 6,5l/100. Seveda s stalnim priganjanjem lahko porabo močno dvigneš. Tovarna obljublja najvišjo hitrost 220 km/h in pospeške 8,2 sekund od 0-100. V skladu z videzom, zvokom in živahnim motorjem nas je potegnilo na dirkališče Raceland. Naredili smo par krogov in Hondica je odlično sodelovala. Zavore so na nivoju zmogljivosti. Spredaj in zadaj so kolutne.

hc1.

Podvozje je odlično uglašeno in avtomobil je stabilen v ovinkih kljub temu ni pretrd pri običajni vožnji. Tudi na slabi cesti se udarci ne prenašajo moteče v kabino. Kabina je ergonomsko dodelana, v rahlo športnih sedežih se dobro sedi. Bočne opore je dovolj. Kljub temu, da ves čas govorimo v bolj športnem avtomobilu pri vhodu in izhodu ni težav. Zadaj je za potnike dovolj prostora. Edino potnik z višino 180 cm ali več nasloni glavo ob strop. To je davek na kupejevsko obliko. Notranjost krasijo usnjen volan z tipkami za multifunkcijo, karbonske obloge armature, mehka plastika, Alu pedala ter 7 inčni zaslon na dotik s katerim upravljate Honda Connect sistem. Navigacija mi je bila zelo všeč. Ostali meniji sistema pa so precej svojevrstni in rabiš malo privajanja. Connect sistem je tudi povezljiv z večino modernimi telefoni. Z varnostnimi sistemi je Honda Civic dobro založena: pomoč pri speljevanju, prepoznavanje prometnih znakov, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za preprečevanje naleta itd. Prilagodljiv in aktivni tempomat deluje zelo dobro. Za bolj lagodno in varno parkiranje skrbijo vzvratna kamera in parkirni senzorji. Honda Civic meri v dolžino 4518 cm in v širino brez ogledal 1799 cm. Težka je nekaj čez 1300 kg. Prtljažnik normalno pogoltne 420 l in s podrtimi naslonjali 770 litrov. Posoda za gorivo sprejme 46 litrov.

hc5._2

S Hondo Civic smo se hitro spoprijateljili in njena živahnost ter stabilnost nas je vlekla v nove zavoje. Oblika je res samosvoja. Glede na kolesne odprtine, bi lahko imela večja kolesa. Zvočniki v tej opremi so malo manj zmogljivi, ampak v Sport + opremi ima vrhunski avdio sistem z 11 zvočniki. Kakšnih večjih pripomb nimamo in z veseljem bi jo zadržali za daljši čas. Honda Civic je lahko dober družinski avtomobil za bolj športno nastrojene starše z manjšimi otroci.   Seveda sem vprašal za različico Type R in njenih 320 konjev. Mogoče vam enkrat  napišem tudi o tem.                                                                                                                                  

  Ob pogledu na našo testno Hondo se mi je v glavi takoj pojavil prirejen slogan: Bela, Široka, Hitra.

Test omogočili: https://www.cepin.si/

Foto: Gordana Keller

Napisal : Toni Glušič
Tuesday, 02. Jun 2020

Galerija

logo