logo
logo
Hyundai IONIQ Electric

Pod motornim pokrovom bije električno srce.

Ena oblika avtomobila in trije alternativni pogoni. Hibrid, priključni hibrid in elektrika. Prenovljeni Hyundai IONIQ si lahko zaželite z omenjenimi pogoni. Mi smo testirali najbolj elektičnega med vsemi. Za pogon in asistenčne sisteme skrbi izključno elektrika shranjena v akumulatorjih. Tovarna obljublja doseg 311 km izmerjen v skladu s ciklom WLTP. V realnosti doseg varira glede na vozne razmere, slog vožnje in zunanje temperature. Pri močnejšem priganjanju se domet občutno zmanjša, vendar je tudi ekološka vožnja v tem primeru zelo vznemirljiva. Naš testni IONIQ je poganjal 3 fazni sinhroni elektromotor s permanentnimi magneti, moči 100 kW (136 KM) in 295 Nm navora. Moč prenaša preko enostopenjskega reduktorja in diferencijala na sprednji par koles. Energijo potrebno za delovanje shranjuje v treh modulih baterij (Litij-ionska polimerna b.) s kapaciteto 38,3 kWh.

ioniq-motor

Ob prevzemu testnega Ioniqa v Avtohiši Adria je trajalo prilagajanje na električni avto samo slabo minuto. Vse je enostavno in znano s klasičnih avtomobilov. Mogoče nekaj časa čakaš zvok motorja, ko vključiš avto. Možganski preskok je hiter. Nadalje gre zlahka. Pritisneš samo gumb za vožnjo naprej ali drugi gumb za vzvratno vožno in avto se skoraj brezslišno zgane. Vozi se kot avtomatik. Pri zaviranju ti pomaga "pametno regenerativno zaviranje". Ampak pozor to še ni vse. Takrat se polnijo tudi baterije. Skratka energija, ki je potrebna za zaviranje ne gre v nič. Ob volanu so ročice za uravnavanje omenjenega zaviranja. Elektro avtomobil se odlično izkaže pri pospeševanju. Hyundai Ioniq EV ima tri programe načina vožnje. Eko nismo veliko uporabljali, večinoma Confort. Sport program pa avto resnično poživi. Pospeški in prenos moči na kolesa so zelo odločni. Voznik dobi občutek da bi Sport "zverina" potrebovala širše pnevmatike. Skratka programi in zmogljivosti za vse okuse. Za odločno premikajoč avtomobil so pomembne tudi zavore in uglašeno podvozje. Oboje je učinkovito. Zavore so spredaj in zadaj kolutne. Pomaga jim tudi prej omenjen sistem regenerativnega zaviranja. Podvozje je udobno uglašeno in dovolj čvrsto tudi za občasno bolj ostro vožnjo. Končna hitrost je pri približno 165 km/ h.

hev3

Ioniq je pravi družinski avtomobil. Z dolžino 4470 cm in širino 1820 cm nudi dovolj udobja za štiri potnike. Prtljažnik pogoltne 357 litrov in ob podrtih sedežih 1417  litrov. Kabina je lepo dodelana in udobno opremljena. Razvaja vas z električno nastavljivimi in ogrevanimi sp.sedeži, ogrevan usnjen volan, ki je multifunkcijski. Ima možnost brezžičnega polnjenja mobilnega telefona in povezave z multimedijo, avtomatsko klimo, navigacijo, pametni ključ, parkirne senzorje in vzvratno kamero. Ponaša se s sprednjo kamero, katero vklapljaš ročno tudi med vožnjo. Pri ustavljanju in speljevanju vam pomaga električna parkirna zavora in funkcija Avto Hold. S pomočjo 10,25 palčnega LCD zaslona na dotik lahko nadzirate in upravljate z mnogimi funkcijami v vozilu. V armaturi je 7 palčni zaslon z podatki o vožnji. Armatura je prešita in nakazuje razkošnost in udobje tega EKO avtomobila. Za varnost  skrbijo radarski tempomat, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem zaznavanja pešcev in prečni promet, glavne BI-LED z funkcijo HBA in dnevne LED luči, sistem za nadzor mrtvih kotov, sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Vse ima kar voznik in potniki potrebujejo. Tudi oblika in podrobnosti Ioniq-a so do potankosti domišljene. Za večjo ekonomičnost skrbi karoserija z ugodnim koeficjentom upora 0,24. Da so to dosegli ima kar nekaj zanimivih rešitev. Zaprta prednja maska tik za katero se nahajajo aktivne lamele, ki se samodejno odpirajo in zapirajo ter tako v vsakem trenutku zagotovijo najboljše aerodinamične lastnosti. Razvili so tudi trendovska aluminijasta platišča, da prispevajo k še boljšemu pretoku zraka čez površino vozila. Občutek v Hyundai Ioniq-u je prijeten in vožnja zabavna, kljub neslišnosti motorja. Slišiš gume in nekaj zračnega piša. Ugodna je tudi garancija 5 let brez omejitve kilometrov in baterije 8 let ali 200.000 km. Pri nakupu lahko pridobite državno Eko subvencijo v višini 7500 Eur.

hev4

Do zdaj bi lahko rekel, da mi je bilo vse všeč in zelo uporabno. Malo bolj nepraktično pa je "tankanje" tega Eko mobila. Sicer ima polnjenje krasno lastnost, da trenutno lahko brezplačno polniš baterije tako rekoč na vseh javnih polnilnicah in je vožnja praktično zastonj. Ker pa so te javne polnilnice počasi polneče, potrebuješ za polnjenje Ioniq-a cca 7 ur. Vožnja po avtocesti je precej potraten zalogaj zato pot približno 120 km v eno stran in nazaj ter malo po mestu skoraj ni možna. Vmes moraš avto nekje pustiti, da se dopolni. Obstajajo tudi hitre polnilnice, ki vam ga napolnijo do 80% v slabi uri vendar jih je malo. Ko smo poskusili polniti vozilo na eni od petrolovih črpalk s hitro polnilnico tega nismo mogli storiti, ker nam niso mogli zaračunati polnjenja ali prodati vrednostno kartico za plačilo.  Z normalnimi plačilnimi karticami pa tudi nismo mogli plačati. Z veliki očmi in grenkim priokusom smo se odpravili dalje. Avto smo zopet polnili na počasni javni polnilnici brezplačno, vendar smo nadaljne aktivnosti morali preložiti za nekaj uric.

.

Ioniq-a smo težko vrnili. Tišina, gladko pospeševanje ter udobna vožnja nas je prevzela. Ugotovili smo, da je za vsakodnevne opravke v radiju 200-250 km brez priganjanja po avtocestah več kot odličen. Ko ga enkrat kupiš je polnjenje lahko brezplačno. Tudi kolegi, avtomobilski navdušenci, ki so skeptično gledali na "električno igračo" so bili navdušeni.

Foto G.K

Test omogočila Avtohiša Adria Novo Mesto

Napisal : Toni Glušič
Saturday, 04. Jan 2020

Galerija

logo