logo
logo
Hyundai Kona

1.0 T-GDI IMPRESSION

V dolenjski prestolnici Novem mestu, točneje v podjetju Avtohiša Adria, ki prodaja in servisira vozila različnih znamk, so nam odstopili  vpadljivo rdeč SUV. Odziva se na pametni ključ in ime mu je KONA.  Je iz družine Hyundai.

Hyundai Kona je srednje velik in nerobusten Suv. Glede na zanimivo in všečno obliko, voznik tega avtomobila bo še nekaj časa zelo opažen. Kona vleče poglede nase. Sploh v svojih zelo živahnih barvah. Živahnost se z zunanjosti prenaša tudi v notranjost. Naš testni avto je imel opremo Impression, kar pomeni vrh Konine opremljenosti. Da nas ogreje, glede na sedanji zimski čas se posvetimo v usnje oblečenemu in z rdečim sukancem prešitim multifunkcijskem, ogrevanemu volanu, ki se stilsko dopolnjuje z udobnimi na pogled športnimi sedeži.  Imajo barvne všitke in so tudi ogrevani. V isti barvni kombinaciji so varnostni pasovi, krone prezračevalnih loput, start stop stikalo in manšeta prestavne ročice.

kona1

Bogata oprema se nanaša tudi na Konine varnostne sisteme. Opozarja nas na skoraj vse neljube dogodke v prometu. Ima sistem za opozarjanje na prečni promet, sistem za nadzor mrtvih kotov in ohranjanje voznega pasu ter za pomoč pri spustu. Za udobno in neutrujajočo vožnjo ima tempomat, projekcijski zaslon HUD, vzvratno kamero, parkirne senzorje, 8 inčni barvni zaslon na dotik po katerem upravljamo multimedijo in navigacijo. Poveže se lahko s smart telefoni in ima sistem za brezžično polnjenje. Igra nam kvalitetni zvočni sistem Krell. Med merilniki je nameščen 4,2 palični zaslon na katerem lahko nadziramo različne funkcije vozila. Ima BI-LED sprednje žaromete, ki samodejno preklapljajo med zasenčenimi in nezasenčenimi. Po mojem mnenju zelo dobro, ker nam ni nihče » blendal« od nasproti vozečih. Pri dohitevanju vozila sistem pravočasno reagira. Tudi na osvetljenih mestih  samodejno  ugasne dolge luči in jih ponovno prižge, ko osvetljeno mesto zapustimo. Ima bočne luči za vožnjo v zavoj. Zadnje luči so v LED tehniki.

Da se ta splet tehnike in udobja premika ima Kona različne motorje. Bencinske 998 in 1591 kubične. Šibkejši ima 88,3 kW (120 KM) močnejši pa 130kW (177 KM). Ima tudi dizelska 1589 kubična  s po 85kW in 100 kW moči. Na prodaj pa je tudi že električna Kona z zmogljivimi motorji in velikim dosegom za svoj cenovni razred.

1.0_T-GDI

Naša testna Kona je bila najšibkejše motorizirana. Poganjal jo je že omenjeni bencinski 998 kubični trivaljni turbo motor EURO 6 z 88,3 kW pri 6000 vrt/min in max navorom 172 Nm pri 1.500-4.000 vrt/ min. Tovarna obljublja največjo hitrost 181 km/h in porabo med 5,5 in 6,7 l/ 100km. Naša poraba se je sukala okrog 7,5 l/ 100km. Moč se na sprednji kolesni par prenaša preko šest stopenjskega menjalnika. Na všečnih Alu platiščih tičijo pnevmatike  235/45 R18. Motor je poskočen in usklajen z menjalnikom. Na avtocesti bi si zaželeli močnejši motor. Podvozje je  povprečen kompromis med udobnostjo in voznimi lastnostmi. Odmaknjenost od tal je 171mm. Različica 4x4 pa je od tal dvignjena za 177,5 mm. Poleg štirikolesnega pogona ima tudi zaporo srednjega diferenciala. Zavore so spredaj in zadaj kolutne ter učinkovite.

notranjost

Notranjost je dovolj velika in potniki v na zadnjih sedežih imajo dovolj prostora. Kot odpiranja vrat je odličen za vstopanje v vozilo le zadaj je treba paziti na glavo zaradi bočnega trikotnika in strehe. Prtljažnik ima 361l in ob položenih sedežih 1143l. Pod dnom prtljažnika je še dodatni predal in pod njim razveseljujoče ni kompresorja ter lepila temveč pravo zasilno rezervno kolo.

Garancija je 5 let brez omejitve kilometrov.

Hyundai Kona z 1.0 T-GDI in IMPRESSON opremo je po mojem mnenju zelo všečen in atraktiven avtomobil v svojem segmentu. Notranjost je zanimiva, sistemi za varnost in udobje so na visokem nivoju. Motor je za nezahtevnega voznika dovolj zmogljiv in podvozje mu brez težav sledi. Želimo pa preizkusiti Kono 4x4 in ko nanese tudi električni model.

In, da vam prišepnem, trenutno je popust pri nakupu Kone 2000 EUR na ceno po ceniku.

http://www.avtohisa-adria.si

 

Vrsta motorja: Turbo bencinski, trivaljnik
Prostornina motorja: 998 ccm
Moč motorja: 88 kW (120 KM) pri 6.000 vrt./min
Navor: 172 Nm pri 1.500  vrt./min
Menjalnik: ročni, 6-stopenjski
Pogon: sprednji pogon
Največja hitrost: 181 km/h
Pospešek: 12,0 s
Poraba na testu: 7,5 l/100 km
Mere vozila: 4.165 mm x 1,800 mm x 1.565 mm
Medosna razdalja: 2.600 mm
Prostornina prtljažnika: 361 l / 1.143 l
Cena osnovnega modela: 17.290 EUR
Cena testnega modela: 22.490 EUR

Foto: G.K.

Napisal : Toni Glušič
Tuesday, 04. Dec 2018

Galerija

logo