logo
logo
Hyundai Santa Fe 2.2 crdi HTRAC

Vsestranski popotnik.

Lepo se je bleščal novi Hyundai Santa Fe. V črno kovinsko barvo odet, obut v 19 colske športne čevlje je čakal, da ga popeljemo na izlet. V konjušnici ima 200 iskrih konjičev, ki so želeli pretegniti noge. Prijetna naloga nas je čakala. Prijetno se je začelo že ob vstopu. Udobni, ogrevani in hlajeni usnjeni sedeži z električnim pomikom, usnjen ogrevan, multifunkcijski volan ter nasploh dovršena notranjost te razvaja od prvega trenutka in vsak prevožen kilometer. Tudi s komandami in multimedijo se hitro spoprijateljiš. Pri Hyundai-ju so upravljanje z obilico elektronskih pomagal naredili zelo enostavno. Testni Santa  Fe se ponaša z opremo IMPRESSION, kar označuje sam vrh ponudbe. Motoriziran pa je s štirivaljnim turbodieselskim motorjem prostornine 2199 ccm in močjo 147kW (200 KM). Obstaja tudi s šibkejšim 1995 kubičnim TD motorjem, ki pridela 110kW(150 KM) ali 136kW(185KM). Moč se prenaša preko 8 stopenjskega samodejnega menjalnika. V osnovni opremi pa preko 6 stopenjskega ročnega. Poganja lahko vsa štiri kolesa. Ob običajni vožnji je avto gnan samo s sprednjim kolesnim parom. Ob pospeševanjih ali ko elektronika sistema HTRACK zazna zdrs kakšnega kolesa se razporedi navor na vsa štiri kolesa.

santafe10-1

To lahko grafično vidimo na ličnem digitalnem prikazovalniku v armaturi. Sodobna tehnologija je nameščena v kar impozantno obleko največjega Hyundai-ja v Evropi. Dolg je 4770 cm, širok 1890 cm, visok 1705 cm. Medosna razdalja je 2765 cm. Spredaj ga krasijo Hyundajeva značilna kaskadna maska in dvodelna žarometa z BI LED HBA tehnologijo. Po domače rečeno sta »pametna« in se sama zatemnjujeta ter prilagajata vozišču. Svetita tudi v zavoj. Spredaj sta dve LED meglenki in zadaj LED luči.  Robustno eleganten videz mu dajejo kromirana spodnja obloga sprednjega in zadnjega odbijača, strešni nosilci in črne obloge blatnikov. Pridih športnosti pa  dvojna izpušna cev, aluminijasta platišča, široke in nizkopresečne gume. Santa Fe s svojo težo okoli 2000 kg je konkreten SUV. Vendar za volanom te teže skoraj ni čutiti.

duet1-2

Testni avtomobil smo prevzeli v Novomeškem salonu Avtohiše Adria in se v časovni stiski podali na testiranje novih Rykerjev. Pot nas je vodila po magistralnih in skoraj vaških cestah, čez precej hribovito in ovinkasto Gabrsko do Ločice ob Savinji. Santa fe je ostre zavoje, ki se vijejo strmo navzgor premagoval z veliko suverenostjo. Agregat z 200 konji kombiniran z osemstopenjsko avtomatiko ter štirikolesnim pogonom je odlična kombinacija. Podvozje brezkompromisno sledi pogonom. V ovinkih ni premehko a vendar je uglašeno na udobno vožnjo. Kljub temu da je Santa fe prežlahten in preveč lep za vožnjo po brezpotjih smo vseeno poiskali primerno spolzek in hribovit teren. Ker ima terenske gene in test je test. Od tal je dvignjen 185mm tako, da ni bojazni nasedanja pri normalni vožnji izven asfalta. Pogoni so se izkazali za odlične. Poleg samodejnega štirikolesnega pogona ima tudi možnost blokade 4x4 pogona kadar vnaprej vemo, da se podajamo na spolzke podlage. Edino gume 235/55R19 z letnim profilom niso namenjene za Offroad. Prepričan sem da bi avto zmogel še marsikaj kar nismo poizkusili. Na makadamu dobro ublaži vibracije.

santafe2

Vsekakor pa se bolje počuti na gladkih podlagah. Vožnja po avtocestah je udobna in hitra. Ker ima obilico pripomočkov za varno vožnjo je tudi zelo varna. Če naštejem samo nekaj od njih. Aktivni radarski tempomat s funkcijo FCA( zaznava in opozarja na vozila, pešce in kolesarje), LKA- sistem za pomoč ohranjanja voznega pasu ( na ozkih magistralnih cestah sem ga kar izklopil, na avtocesti pa je odlična pomoč), DAW- sistem za nadzor voznikove zbranosti, BCW opozarja na oviro v mrtvem kotu in na vozilo pri menjavi voznega pasu, ISLW  prepozna in prikaže omejitve hitrosti, BCA aktivni sistem za ohranjanje smeri in zaviranje v primeru zaznave ovire v mrtvem kotu itd. Elektronika skrbi tudi za udobje in zabavo. Naš testni Hyundai je imel  kamere za pogled 360 stopinj okoli avta. Nastaviti imamo možnost načina vožnje ECO, Comfort/ Smart in Sport. Mi smo uporabljali večinoma program Smart. Glede na izbrani način so različno osvetljeni tudi števci. Razvaja nas s projekcijskim zaslonom, pametnim ključem, multimedijskim sistemom z 8 inčnim zaslonom na dotik preko katerega upravljamo: navigacijsko napravo, vrhunski audio sistem KRELL ter ostale nastavitve. Ima tudi brezžični polnilnik za mobitele ter je povezljiv z večino smart telefoni. Notranjost je udobna ter funkcionalna. Poleg že prej omenjenih bombončkov ima panoramsko streho z električnim pomikom na dva načina. Roloje na bočnih oknih. Obstaja tudi možnost 7 sedežev. Prtljažnik ima dvojno dno in meri pri vozilu s 5 sedeži 625 l in pri podrtih sedežih 1695 l. Vleče lahko prikolico do 750 kg brez naletne zavore in 2000 kg z njo. Tovarna obljublja hitrost 205 km/h ter pospeške od 0-100 10 sekund. Poraba 6,5 do 8 litrov, kar je za to težo, moč in štirikolesni pogon zelo sprejemljivo.

Naši vtisi o Hyundai Santa fe so zelo pozitivni. Odličen avtomobil za družinsko in poslovno rabo. Tudi kakšen skok v divjino z lahkoto prenese in vas varno pripelje nazaj v civilizacijo. Z žlahtnostjo krepko rine proti premijskem razredu. Cenovno pa je ugoden glede na dobljeno. Testno vozilo vas stane 52.120,00 Eur.

Napisal : Toni Glušič
Sunday, 07. Apr 2019

Galerija

logo