logo
logo
Lada Niva Urban

Lada Niva Urban 4x4 legendarni terenec v prenovljeni in novo ukrojeni obleki zopet pri nas.

Lada Niva je že od nekdaj sinonim klenega terenca. Poznamo jo po odličnih terenskih sposobnostih in nezahtevni tehnologiji pod robustno pločevino. Sedaj je na voljo nova Lada Niva. Na novo olišpana zunanjost in dodelana notranjost je na voljo v 3 vratni in novi 5 vratni različici. Za pogon skrbi bencinski 1690 ccm motor s 61kW(83 KM) Euro 6. Moč se prenaša preko ročnega 5 stopenjskega menjalnika na vsa 4 kolesa. Kot se za pravega terenca spodobi ima zaporo sredinskega diferenciala ter reduktor za ekstremne pogoje. Pognali smo se v prave dogodivščine z novo Lado Nivo v trivratni različici.

lada11

S testno Nivo smo se z Ljubljane po avtocesti podali proti Dolenjski.

Na avtocesti je avto vodljiv, zavore dobre (spredaj kolutne zadaj bobnaste zavore).  Občuti se relativno podhranjen motor in zelo glasna menjalnik ter diferencial. Zato voznik nima želje Nivo priganjati čez 100km/h, tudi v daljših klancih mu primanjkuje živahnosti. Ko smo zavili z avtoceste na magistralno cesto je vožnja bistveno prijetnejša. Vendar smo želeli Lado Nivo peljati v njeno pravo okolje, zato smo zavili na zasnežene Gorjance. Tu pa se veselje začne. Z tovarniškimi gumami se Niva odlično spopade z nespluženo gozdno cesto. Poiskali smo zasneženo strmino ter se pognali z vklopljeno zaporo in reduktorjem po njej navzgor. Lada je vse opravila z odliko.

 

Ko smo se polni navdušenja spustili z Gorjancev pod snežno mejo smo testno Lado zapeljali na brezpotje v okolici Brežiškega »morja«. Zapeljali smo se čez par manjših jezerc in nismo imeli mokrih nog.Tudi na blatnih in mokrih travnatih podlagah se Niva odlično znajde, zapeljali smo jo po močni strmini na protipoplavni nasip.

Poglejmo si še udobnost, varnost, uporabnost in oprema. Testna Niva 1,7 Urban 4x4 ima troje vrat, električni pomik sprednjih stekel, električno ogrevana sprednja sedeža, servo volan, ABS, EBD, 16 palčna Alu platišča, el. nastavljiva in ogrevana zunanja ogledala in odbijače v barvi vozila. Dodatno pa je treba doplačati klimatsko napravo ( 1.900 Eur). Tovarniško je mogoče naročiti tudi plinsko napeljavo.  Nima centralnega zaklepanja in za vžig in odklepanje potrebujete dva ključa. Sedeži so primerni. Odrasli potniki bi bili zadaj malo utesnjeni. V 5 vratni različici je prostora zadaj dovolj.

lada1

Glede varnosti pa je v skladu z njenim tisočletjem nastanka. Nima niti ene varnostne blazine, stikalo varnostnih utripalk je v sili praktično nemogoče najti, varnostni pasovi niso nastavljivi.

Če strnemo vtise o novi Ladi Nivi je test pokazal pričakovano na njen že viden koncept. Niva se na avtocesti ne znajde najbolje, na brezpotjih kamor je tudi namenjena pa je zelo suverena. Izzive po snegu, blatu in visoki vodi s tovarniškimi pnevmatikami opravi brez oklevanja.

Lada Niva 1,7 4x4 je po našem mnenju odlično vozilo za vse posameznike, podjetja in službe, ki potrebujejo robustno in na terenu zmogljivo vozilo za sprejemljivo ceno. Lovci, gozdarji, gorski reševalci in podobni terenski uporabniki vozil bi jo s pridom uporabljali. Tudi po skoraj celodnevni vožnji (teren, cesta) se voznik in potniki počutijo udobno.

Lado Nivo za test so nam posodili pri  www.autobroker.si

Foto: G.Keller

Napisal : Toni Glušič
Thursday, 16. Aug 2018

Galerija

logo