logo
logo
MG ZS EV

Od športnih dvosedov do električnih avtomobilov.

Angleški MG ljubitelji poznamo kakor ustvarjalce športnih vozil. Tovarna je bila ustanovljena leta 1924 in med raznimi viharji obstala do leta 2006, ko je blagovno znamko kupilo Kitajsko podjetje Nanjing Automobile Group in nato podjetje SIAC. Omenjeno podjetje je eno največjih Kitajskih proizvajalcev avtomobilov in sodeluje z evropskimi in ameriškimi znamkami. Tako se je zgodba MG-ja popolnoma obrnila. O bencinskih športnih dvosedih ni več nobenega govora, MG-ji so postali 100% električni avtomobili. Naš prvi testni električni MG je njihov mestni terenec ZS EV. V naši zavesti je večinoma še usidrana misel o kitajskih avtomobilih kot nekvalitetno izdelanih vozilih s poraznimi varnostnimi testi.

92

Proizvajalec je z MG ZS EV vsekakor preskočil to.  Pri oblikovanju niso veliko komplicirali. Novi MG je popolnoma klasični mestni terenec  všečnih linij. Spredaj ga krasijo atraktiven odbijač, razkošna rešetka, žarometi in velik MG znak. Omenjeni znak se nahaja na dvižnem delu izpod katerega so skriti dve vtičnici za polnjenje. Med polnjenjem je MG znak tudi osvetljen. Spredaj je pogonski agregat v obliki 105 kW elektromotorja z navorom 353 Nm. Menjalnik je avtomatski. Moč na cesto prenaša na sprednji par koles. Pnevmatike so 215/50 R17 na Alu platiščih. Baterija ima kapaciteto 44,5 kWh in se polni na AC polnilnici približno 7,5 ure, na hitri polnilnici pa smo napolnili baterijo od približno 10% do 89% v 45 minutah. Teža avtomobila je 1532 kg. Končna hitrost je nekaj nad 140 km/h in pospešek je 8,2 sekunde do 100 km/h. Doseg (WLPT) je 263 km.

9.

Tu nekje smo dosegali tudi mi. Je pa kot pri vseh EV velika razlika v dosegu med vožnjo po avtocesti in po magistralnih cestah. Ker se baterija samodejno polni pri zaviranjih ima sistem tudi možnost nastavitve rekuperacije. Nastavljamo lahko tudi tri načine vožnje: Eco, Normal in Sport. Zadaj tudi vidimo, da je avto električen, ker ni izpušne cevi, ima pa terenski pridih v spodnji oblogi odbijača. Za moderen videz poskrbijo zadnje LED luči. V notranjosti se je tovarna lepo izkazala. V opremi Luxury nas razvajajo z usnjenimi, ogrevanimi in električno nastavljivimi sedeži. Prav tako je usnjen multifunkcijski volan. Tudi ostali materiali v kabini so prijetni za otip. Testni je imel tudi panoramsko streho z električnim odpiranjem. Klima je enopodročna in polavtomatska, ki se nastavlja z mehanskimi gumbi. Multimedijo upravljamo z 8 inčnim ekranom na dotik. V tej opremi ima radio 6 zvočnikov. Podpira tudi funkcijo DAB. Multimedija je povezljiva z pametnimi telefoni. Funkcij je dovolj, vendar je sam multimedijski sistem izredno počasen. Avto ima navigacijo, pametni ključ in vklop na gumb. Za varnost skrbi radarski tempomat, sistem za opozarjanje menjave voznega pasu, opozorilo pred čelnim trčenjem in samodejno zaviranje u sili. Prepoznava prometne znake ter zaznava vozila v mrtvem kotu. Pomaga nam tudi vzvratna kamera, parkirni senzorji zadaj, senzor za dež in samozatemnitveni sprednji žarometi. Skratka v avtomobilu ne manjka varnostnih sistemov in sistemov za udobno vožnjo. Sprednjih LED žarometov še ni na voljo. Tudi prostornina prtljažnika je povsem na nivoju in sicer 448 litre. MG ZS EV je uporaben in udoben električni avtomobil s povprečnim dometov in za svoj segment ugodno ceno. Tovarna garantira za avto 5 let ali 150.000 km, za pogonsko baterijo pa 8 let ali 150.000 km.

Foto: Gordana Keller

Napisal : Toni Glušič
Monday, 21. Dec 2020

Galerija

logo