logo
logo
MIRAKUL IN SHARK

Osvajalci morja.

Mirakul jahte so dobro poznane v naši ožji in širši okolici. Kupci teh udobnih in varnih jaht prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Austrije, Švice, Norveške in ostalih evropskih držav. Mirakul pluje tudi pri Dubaju in v Črnem morju. Kdo pa stoji za jahtami Mirakul? Gospod Klaudio Grginić s svojo ekipo v podjetju Grginić Jahte. Približno desetletje nazaj je gospod Grginić v zagrebškem Markuševcu z optimizmom in strastjo začel projekt Mirakul. S tem istim žarom in veliko znanja ekipa še vedno uspešno izdeluje plovila. V svoji paleti imajo Mirakul 30 HT, Mirakul 30 S in svoj admiralski Mirakul 40. Poleg jaht izdelujejo tudi gumenjak s trdim dnom Shark 23. Razvijajo pa tudi nov model gumenjaka dolžine 11 metrov s kabino. V ladjedelnici Grginić plovilo izdelajo pa naročilu za vsakega kupca individualno. Zato imajo bodoči lastniki veliko možnosti, da se jahta prilagodi njihovim željam in potrebam. Imajo tudi svojo mizarsko delavnico, ki vam izdela ladijsko notranjost točno po vaših željah. Rečemo lahko, da so jahte Mirakul butična proizvodnja katere proizvodi vas varno razvajajo po brezmejnih morskih poteh.

kabina_40

Spomladi smo dogovorjeni za test njihovih lepotic, ki trenutno zasluženo spijo zimsko spanje. Od pomladi do jeseni namreč razveseljujejo morjeplovce, ki jih jemljejo v čarter. Podjetje Grginić jahte ima svojo čarter floto, ki je stacionirana v Biogradu.

Poglejmo si njihove razkošne lepotice malce podrobneje. Začnemo z Mirakul 30. To je dobrih 9m dolgo plovilo in obstaja v izvedbi Hard Top in Open Sport. Trup si delita, nadgradnja pa je drugačna. Kdor nima v mislih plovbo v bolj hladnem vremenu si bo sigurno omislil izvedbo Open, kjer bo stik z soncem in morjem pristnejši. Dnevni del je odprt in izgled je športno atraktiven. V primeru dežja se lahko zapremo z cerado. Izvedba Mirakul 30 Hard Top pa ima trdo streho in dnevni del je zaprt. V hladnejših dnevih je to velika prednost in zagotavlja toplo ugodje. Obe izvedbe sta standardno na voljo z Volvo Penta D4 dizelskim 3,7l štirivaljnim motorjem s 260KM ter Z pogonom Aqumatic DPH duopropeler. To je tudi najbolj prodajana izvedba zaradi dobrih zmogljivosti in izjemno ugodne porabe. Pri hitrosti 20-25 vozlov je poraba cca 25l/h. Po naročilu je možno vgraditi motorje od 1x 260 do 1x 350KM ali 2x 140KM. Mirakul 30 HT je pravi luksuzni apartma na vodi. Ima dve spalnici, salon, manjšo kuhinjo in kopalnico. U HT izvedbi ima stekleno, panoramsko, pomično streho. Je prava jahtica za večdnevna križarjenja. Maksimalno število oseb je 8, postelje 4+2. Rezervoarji za gorivo 400l in za vodo 150l. Dolžina 9,20m, širina 3,03m in ugrez 1,04m. To je tudi njihov najbolj prodajan model.

mirakul_40

Za bolj zahtevne kupce pa imajo pri Grginić Yachting zastavonošo Mirakul 40. To je varna in zelo razkošna jahta dolžine 12m. V širino meri 4,00m. Pomorščake razvaja s 3 kabinami(2x zakonska postelja), razkošni salon, kuhinja(pomivalec posode, hladilnik 85l, kuhalnik), velika kopalnica in wc. Ima panoramsko električno pomično streho. V krmi je garaža za pomožni čoln. Za hitro in varno vožnjo poskrbita dva Volvo Penta D4 motorja s 3700ccm in 260KM/191kW – Z pogon Aquamatic DPH duopropeler s katerima dosega Mirakul 40 najvišjo hitrost 38 mph po gps-u. Ima hidravlične flapse. Maksimalno lahko vgradimo 2x 350KM. Premčni in krmni potisnik poskrbita za lahkotno upravljanje jahte v tesnih prostorih. Ima tudi priključek za 220V in polnilec akumulatorjev.

Prostora za sončenje in druženje je veliko. Pripomočkov za prijetno večdnevno plovbo tudi. Glede izgleda notranjosti, kar se tiče lesa, usnja in ostalih materialov pa si kupec naroči po lastni želji.  

Če povzamem si pri Grginić jahte lahko izberete odlično jahto z svojim lastnim pečatom za zelo konkurenčno ceno. Mi smo zelo nestrpni, da pridejo nazaj topli dnevi in Mirakul lepotice spet zaplovejo in mi z njimi. Vse vtise podelimo tudi z vami.

mirakulpolaris1

Pri Grginić Jahte pa izdelujejo tudi gumenjake s trdim dnom Shark 23. Čoln meri 7m v dolžino in 2,97m v širino. Rezervoarji: gorivo 220l in voda 50l. Plovci imajo 6 komor in so izdelani kvalitetnega materiala proizvajalca ORCA(Pannel&Flipo). Teža čolna brez motorja 1200kg. Razvijajo pa tudi nov mega gumenjak z dolžino 11m. Ta bo imel tudi kabino. Spomladi bo na ogled na zagrebškem navtičnem sejmu.

Veselimo se pomladi pestro in zabavno bo.

Foto: G.K. , Grginić jahte

Napisal : Toni Glušič
Wednesday, 12. Dec 2018

Galerija

logo