logo
logo
Nissan Juke

1.0 DIG-T N-DESIGN

Nissan je pred desetimi leta ponudil kupcem zelo svojevrstno vozilo kar se tiče izgleda. To je bil prvi Juke. Pošteno moram povedat, da mi nikoli ni bil všeč, čeprav mu je bilo priznati futuristično obliko. Sedaj pa smo pri prodajalcu vozil Nissan, TPV d.o.o. dobili v test novega Juka. Kljub skepsi, ki temelji na starem Juku, se nam je novi takoj priljubil. Oblika je še vedno futuristična vendar mi je zelo všečna. Nos avtomobila odlično poudari maska s dodatkom kroma, LED dnevne luči in predvsem samosvoji LED žarometi. Ti okrogli žarometi z notranjostjo v obliki propelerja se stilsko prenašajo tudi v notranjost in sicer na prezračevalne reže. Notranjost pa je kar športno šminkerska. Skratka huda. Naš testni Nissan Juke je bil opremljen v najvišjem rangu z opremo N-DESIGN. V notranjosti ga je krasilo delno usnje po sedežih, armaturi, sredinski konzoli in vratnih oblogah. Vse v belo črni kombinaciji. Sedeži z zelo športnim izgledom imajo dober bočni oprijem in so tudi ogrevani. Na usnjeni prešiti armaturi so zanimive prezračevalne reže, okrogle oblike,

nj8

ki spominjajo na avionske propelerje. V sredini nad tremi prezračevalnimi režami tiči osem inčni ekran na dotik, preko katerega se upravlja vsa multimedija in določene nastavitve avtomobila. Upravljanje enopodročne avtomatske klime je z mehanskimi gumbi. Okoli prestavne ročice so namestili stilski dodatek v obliki osvetljenega obroča oranšne barve. Poleg so locirali uporabno stikalo, kjer izbiramo način vožnje. Mi smo se precej vozili v programu SPORT. Novi Juke je na voljo samo z  bencinskim motorjem 1.0, ki s turbinskim polnilnikom pridela 86 kW (117 KM) in 200 NM navora. Moč prenaša preko šeststopenjskega ročnega menjalnika na sprednja kolesa. Možno je izbrati avtomatski sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DCT). Motor je odziven in dovolj močan za vsakdanjo vožnjo. Vendar bi novi Juke glede na resnično dovršeno podvozje z lahkoto krotil mnogo močnejši agregat. Testni avto je imel 19 palčna Alu platišča z pnevmatikami 225/45R19 in v kombinaciji z odličnim podvozjem daje vtis »družinskega gokarda«. Zavore so popolnoma na nivoju zmogljivosti.

nj22

Novi Juke je dolg 4210mm in širok 1800mm. Visok 1595mm in ima medosno dolžino 2636mm. V prtljažnik lahko zložimo za 422l in 1305l pri preklopljenih sedežih. Sicer ga bolj vidim kakor avto za navihan mladosten par, lahko pa služi tudi kot družinski avtomobil. Tudi glede sistemov za varnost in udobje pri Nissanu niso skoparili. Vgradili so aktivni tempomat, sistem proti naletu, opozorilo prečnega prometa, pomoč pri parkiranju, prepoznavanje prometnih znakov in Led žarometa s samozatemnitvijo. Ima tudi 360 stopinjsko kamero, kar je odlično, vendar ne bi škodila kamera z malo boljšo resolucijo. Sistem za ohranjanja vozila na voznem pasu je malo preveč občutljiv. Nissan Juke je povezljiv s vsemi novejšimi pametnimi telefoni in preko njih lahko tudi upravljate z določenimi funkcijami na daljino. Glede na zmogljivosti pa tovarna pravi tako: maksimalna hitrost 180 km/h, pospešek od 0 do 100 je 10,4 sekunde in povprečna poraba med 5,9 in 6,3 l/100 km. Rezervoar za gorivo sprejme do 46 litrov goriva. Zmogljivostim podanim s strani tovarne verjamemo. Naša testna poraba pa je bila od 6,5 do 7,5 l/100 km kar je za velikost in zmogljivosti primerno. Končni vtis novega Juka, ki je naslednik ikone nekega prejšnjega časa je zelo pozitiven. Oblikovalci so uspeli narediti moderen in všečen avtomobil, ki kljub temu kaže korenine v starem. Motor je dober a lahko bi vgradili tudi kaj bolj ostrega. Navduševalo pa me je podvozje, ki te prav potegne v bolj aktivno vožnjo na ovinkastih cestah. Priznam, da sem ovinke kar iskal in par krogov smo naredili tudi na karting dirkališču.

Foto: Gordana Keller

Napisal : Toni Glušič
Friday, 11. Sep 2020

Galerija

logo