logo
logo
Opel Insignia Grand Sport 2,0 CDTI Avt.

Športno elegantna limuzina.

Nekaj dni smo se razvajali z Oplovo admiralsko limuzino. Na testu smo imeli Insignio 2.0 CDTI Avtomatik z opremo Innovation kateri so dodali še nekaj uporabnih paketov. Opel je imel kar zahtevno delo,  da je opazno presegel svojo prejšnjo Insignio, ki je bila v svojem času zelo uspešen model. Želeli so se tudi bolj približati vozilom premijskega razreda. Menim, da jim je to u dobri meri tudi uspelo. Nova Insignia je daljša 5,5 cm in malenkost širša. Zelo pa jim je uspelo povečati medosno dolžino za kar 9,2 cm(2829 cm). Kar se pozna v notranjosti in voznih lastnostih. Kljub povečanju pa je izgubila 175 kg. Limuzinska linija se kupejevsko zaključuje na zadku. Prednji del z masko naredita Insignio bolj agresivno. Avto je dolg 4897 cm, širok 1863 cm ( z ogledali 2093 cm) in visok 1455 cm ter ima v svojem razredu eden najnižjih količnikov zračnega upora (0,26). S tem je tudi  med najbolj aerodinamičnimi avtomobili v segmentu.

aut.

Notranjost je zelo lepo dodelana. Krasi jo prešita armaturna plošča, ambientalna svetloba, sijoče obloge v konzoli in na vratnih oblogah. Vsa stikala so smiselno in priročno razporejena, edino vrtljivi gumbi od avtomatske dvopodročne klime so zame malo pregloboko postavljeni. Med vožnjo jih nisem dosegel brez dvigovanja iz naslonjala. Manjkalo mi je približno 3 cm. Klimo je sicer možno upravljati tudi na infotainment 8 inčnem zaslonu. Testna Insignia je imela popolnoma novo Multimedia navi Pro in nove digitalne merilnike, ki vizualno doprinesejo k žlahtnem izgledu vozila. Obenem pa nudijo ogromno podatkov, ki si jih zaželi voznik. Za odlično glasbo pa skrbi sedem (7) vrhunskih zvočnikov. Preko zaslona na dotik lahko upravljamo klimo, radio, navigacijo in razne nastavitve. Navigacija nas je v večjih mestih malce razočarala, ker je slabo pregledna. Glasovnega obveščanja pa v Slovenščini ni. Povežemo lahko tudi vse pametne telefone. Za udobje skrbijo udobni in avtomatsko ogrevani sedeži, ogrevan in multifunkcijski volan, dežni senzor, vzvratna kamera, ogrevano prednje steklo, električna ročna zavora, sprednji in vzvratni senzorji, start/ stop in zagon brez ključa. Zelo uporaben je senzor za zaznavanje ovir bočno od vozila in opozorilo na pešce. Za hitro in udobno premikanje sta skrbela 1956 kubični turbo dieselski štirivaljnik s 125kW(170 KM) ter novi osem(8) stopenjski samodejni menjalnik.

motor2

Motor je dovolj močan za udobna daljša potovanja in tudi  močnejša priganjanja mu ne delajo preglavic. Dobro pospešuje; 8,9 od 0-100 km/h. Končna hitrost, ki jo obljublja tovarna je 223 km/h. Vzponov skoraj ne čuti. Samodejni menjalnik je dobro usklajen z motorjem in vožnja je resnično prijetno opravilo. Če je komu samodejni menjalnik  prepočasen lahko menja sam. Tovarniško obljubljena poraba je 5,6 l/100. Naša testna pa je bila nekaj višja 6,6 l/100. Prostora za racionalnejšo vožnjo je bilo še veliko. Podvozje je uglašeno na udobje, vendar ni premehko za bolj ostro vožnjo. Tudi na slabih in ovinkastih cestah je občutek zelo dober. Letne pnevmatike 245/45R18 na alu platiščih se v zavojih dobro izkažejo. Insignia je imela tudi veliko sistemov za izboljšanje varnosti. Radarski tempomat, sistem za sledenje razdalje, pomočnik za ohranjanje voznega pasu, sistem priprave za zaviranje, samodejno zaviranje v sili in zaznava vozila v mrtvem kotu.

spr1_1

.

Vse deluje dobro in v kombinaciji z samodejnim menjalnikom pride še bolj do izraza. Radarski tempomat + Avt. menjalnik omogočata delovanje od 0 km/h dalje. Sposoben je vozilo ob potrebi ustaviti in, ko vozilo spredaj krene spelje tudi naša Insignia. Odlični so sprednji LED žarometi Intellilux. Prilagajajo se na konfiguracijo vozišča in nasproti vozeča vozila. Skratka zelo učinkovita in pametna zadeva. Ko se samodejno prižgejo z njimi do cilja nimaš nobenega dela več. Potovanje v tem avtomobilu je sproščujoče. Ko prideš na cilj si spočit. In potem se delo začne. Iz prtljažnika velikosti 490l/1450l je treba fizično vzeti prtljago. To Insignia še ne zna. Zmore pa vleči prikolico brez naletne zavore težko 750 kg in 1700 kg z naletno zavoro.

.

Menim, da je Insignia dosegla Oplov cilj. V tej konfiguraciji je odličen poslovni avtomobil ali družinska prijateljica. Udobno in varno nas prepelje na dolge poti. Vsekakor priporočam samodejni menjalnik. Cena enakega vozila kot je testna, vas stane 29.000,00 Eurov. S ceno se ni približala premijskemu razredu z ostalim pa jim uspešno diha za ovratnik.

Test omogočila: www.avtohisa-adria.si

Foto: G.K.

Napisal : Toni Glušič
Thursday, 07. Mar 2019

Galerija

logo