logo
logo
Range Rover Evoque

2.0 Turbo Diesel 180 Aut.

Na povabilo predstavnika za Range Rover smo si ogledali ter preizkusili novi Evoque. Predstavitev je bila organizirana v idiličnem okolju dolenjskega bisera grad Otočec. Tako kakor grad Otočec ima tudi znamka Land Rover dolgo in bleščečo zgodovino. Novi Evoque naj bi združil tradicionalne vrednote Land Roverja in sodobno tehnologijo. To je snovalcem dodobra uspelo. Avto je na novo zasnovan in izdelan iz boljših materjalov kar zagotavlja večjo varnost in boljšo trdnost. Z dolžino 4371 cm, širino 2100 cm in višino 1649 cm se je Evoque povečal. Podaljšali so mu tudi medosno razdaljo in sicer za 21 cm kljub temu da je v dolžino zrasel samo za 1 cm. Ima tudi veliko varnostnih pripomočkov in pomagal.

180ks

Obstaja v dieselski različici z motorji 150 KM in 180 KM. Bencinski motorji pa poženejo čredo 200, 249 in 300 iskrih konjičev. Obstaja tudi ročni menjalnik v najšibkejši varijanti. Drugače pa moč prenaša samodejni menjalnik. Pogon je kakor se za Range Roverja spodobi štirikolesni. Za boljše terenske zmogljivosti ima že prednastavljene programe za normalno cesto, pesek, vožnjo po brezpotju itd. Novi model lahko tudi brede po vodi do globine 600 mm. Ponaša se se vrsto kamer, ki so nam v pomoč tako v utesnjenih poteh kakor tudi na brezpotjih. Ima  možnost kamere pod vozilom. Kamera v anteni na strehi pa snema za vzvratno ogledalo. Za varnost skrbi radarski tempomat, komplet LED luči ipd. Razvaja nas s pametnim ključem, start stop sistemom, elektičnim pomikom usnjenih sedežev ter vse kar v ta premijski razred sodi.

Glede na kratko druženje z novim Range Roverjem Evoque lahko rečem, da je avto všečen, zmogljiv in dobro vodljiv na urbanem cestišču. Za terenske zmogljivosti in več utisov pa moramo počakati na daljši test, ki se ga že veselimo. V Sloveniji je že v prodaji in cenovno se začne pri 41.342 evrih za dizla in 50.604 evra za bencinarja.

Napisal : Toni Glušič
Tuesday, 02. Apr 2019

Galerija

logo