logo
logo
Renault Captur E-TECH 160 Hybrid

Vtični Hybrid

Renault Captur Hybrid je dvoživka. Del svoje gibalne moči ima iz sveta bencinskih motorjev in del iz električnih. Dvoživka bi naj bila po definiciji bolje prilagojena za ta zahtevni svet. Ker je novi Captur vtični hybrid, ima dovolj zmogljivo baterijo, da se lahko vozi zgolj na elektromotor, če sem bolj natančen na dva elektromotorja. Poizkusili smo tudi to, v programu PURE se na elektriko pelješ do maksimalne hitrosti 135 km/h in pri precej bolj zmerni hitrosti do 50 km dosega. Ima tudi SPORT program vendar kakšne večje pridobitve ni občutiti. Tovarna zagotavlja končno hitrost 173 km/h. Vsakodnevno je najbolj optimalen Capturjev klasični program kjer avtomobilova pamet odreja kaj bo delovalo v tistem hipu. Da takoj razčistimo vsa nerealna pričakovanja. Captur ima pod zadnjo klopjo baterijo s kapaciteto 9,8 kWh, ki ne zadostuje in niti ni mišljena za nekakšna daljša potovanja.

91

Sicer se baterija polni tudi z bencinskim motorjem in pri zaviranju vendar sistem sam niti slučajno ni enakovreden polnjenju na omrežju, zato avtomobil v začetku vožnje ob polni bateriji vozi več na elektriko in jo počasi porabi, nato pa gre vedno bolj na bencin. Če povzamemo, se na kratke razdalje da voziti od 0 litrov na 100 km pa tja do 2 litrov. Naša poraba se je sukala med vožnjah po magistralnih cestah in po mestu okoli 1,5 litra. Ko pa elektrike v večini zmanjka ali avto bolj priganjamo postane glede porabe navaden bencinar. V avto so vgradili 1598 kubični bencinski štirivaljnik in dva elektromotorja, ki vsi skupaj zmorejo 117 kW (159 KM). Navor po podatkih je 144+205 Nm. Novi Captur, ki je osnova tudi za Hybrida je večji od starega in meri 4227mm (+11 cm) v dolžino, 1797mm v širino ter 1576mm v višino. Medosna razdalja je 2639mm. Težak je 1564 kg. Osnovne zunanje linije športnega terenca so obdržali od predhodnika, stilsko pa so ga dobro dodelali. Že na prvi pogled vidiš v katero družino sodi. Spredaj Captur z LED žarometi , odbijačem s spojlerjem ter masko in ostalimi stilskimi vložki dobro izgleda. Bočno linijo krasi značilna letvica na pragu in sprednja blatnika so okrasili z kromiranim  dodatkom na barvni podlagi, ki se ujema z barvnimi uložki na 18 inčnih Alu platiščih s pnevmatikami 235/55R18 ter poslikavi na zadnjima blatnikoma. Naš testni je imel dvobarvno karoserijo v kombinaciji bel avto s črno streho.

96

Tudi zadaj ima LED luči in za bolj robusten izgled SUV dodatke. Stekla so zatemnjena od B stebrička nazaj. Zunanjost je res atraktivna. Še večji preskok pa je tovarna naredila v notranjosti novega Capturja. Materiali so skrbno izbrani in zelo kvalitetni. Testni je imel delno usnjene sedeže, del armature in bočne obloge so kombinirane z belim usnjem E-Tech Edition. Armatura je mehka in prijetna za otip. Usnjen je tudi multifunkcijski volan. Za upravljanje radia so obdržali star in učinkovit sistem obvolanske ročke z vrtljivim gumbom. Na lebdeči konzoli se nahaja prestavna ročica avtomatskega menjalnika DHT imenovana E-shifter, za katerega pri Renaultu pravijo, da ima gene iz F1. Prestavljanje je sila preprosto, ima zgolj pozicije R,N in D/B.

93

Za parkiranje je dodatni gumb P, ki poskrbi za varno stanje avtomobila. S to funkcijo avtomobil samodejno prestavi menjalnik v ustrezen položaj in vklopi električno parkirno zavoro. Pozicija D/B pa je začetnikom e-mobilnosti verjetno majhna neznanka. Ker imajo električni in hibridni avtomobili možnost samodejnega polnjenja baterije ob zaviranjih ima večina tudi nekakšen sistem , da to ročno upravljamo. Nekateri imajo obvolanske ročice, Renaulti pa imajo možnost izbrati moč rekuperacije v dveh stopnjah in to na prestavni ročici z pozicijo B ali D ( v poziciji B bolj zavira in močneje polni baterijo). Voznik ima pred seboj 10,2 palčni zaslon v katerem se prikazujejo števci in ostali podatki o vožnji. Multimedijo se upravlja preko 9,3 palčnega zaslona na dotik. Naš testni je bil dobro opremljen, v pomoč je bila kamera 360 stopinj, parkirni senzorji spredaj in zadaj, Full LED sprednji žarometi, BOSE audio sistem z 9 zvočniki, pomoč pri speljevanju v klanec, navigacija, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in pametni ključ. Za varnost so skrbeli naslednji sistemi: sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu, sistem proti naletu, opozorilo stranskega prometa in nadzor mrtvega kota. Glede na opremo lahko ima tudi radarski tempomat. Vsekakor so ujeli pravo mero digitalizacije. Novi Captur je dovolj prostoren za družinske potrebe. Spredaj se dobro sedi in na zadnji sedežih je tudi dovolj prostora v vse smeri. Zadnji sedeži se tudi pomikajo za 16 cm v kolikor želite večji prtljažnik. Ob vožnji potnikov zadaj pa je skoraj nujno imeti sedeže v zadnjem položaju. Prtljažnik v običajni poziciji meri 536 litrov, pri podrtih sedežih pa 1235 litrov. Kakor večina vtičnih Hybridov je tudi Captur Hybrid odlična izbira za voznika, ki ima vsakodnevne relacije v radiju 50 km, ko pa gre na daljše relacije se preprosto vozi na bencin.

Napisal : Toni Glušič
Sunday, 13. Dec 2020

Galerija

logo