logo
logo
Renault ZOE

Z.E. EDITION ONE R135L

Verjetno so redki, ki še niso videli majhen in skoraj neslišen Renault. Na voljo je že od daljnega 2012. To je Renault ZOE. Popolnoma električni avtomobil. V teh letih je doživel kar nekaj posodobitev in pomladitev. Je najbolj prodajan električni avtomobil v Evropi. V PSC TPV  Novo Mesto kjer prodajajo poleg ostalega tudi tega malčka, so nam v test posodili najnovejšega, najmočnejšega in top opremljenega »štromarja«. V mikavno Celadon modro barvo ozaljšan Zoe se je ponašal z novo sprednjo masko v kateri se vidijo smernice tovarne. V slogu »samo naprej« ima Full LED sprednje žaromete z funkcijo samozatemnitve. Tudi zadaj ga krasijo nove LED luči. Zoe se poskuša približati obliki vodne kaplje, da bi kar lahkotneje polzel skozi zrak. Aerodinamiki so prilagojeni tudi vsi ostali elementi na avtomobilu kakor so dno vozila, elegantna 16 inčna Alu platišča in zunanja ogledala. Poleg aerodinamike so za odličen potovalni domet zaslužni tudi 52kW Z.E. 50 in novi 100kW (135 KM) elektromotor z 225 Nm navora.

zoe9

Motor ima dvojno funkcijo, poganja vozilo in ob zaviranju polni baterijo. V tej kombinaciji se novi Zoe dobro znajde tudi na avtocesti. V normalnem programu je njegova najvišja hitrost blokirana na 144 km/h, v EKO programu pa na 103 km/h. Ves čas smo uporabljali normalni program. Ker se Zoe, kakor večina električnih vozil najbolje počutijo pri nižjih hitrostih je računalnik po končanem polnjenju pokazal odlični domet čez 380 km, vendar smo se pred tem vozili počasi in izključno po mestu in magistralnih cestah. Ko pa smo prevozili 230 km izključno po avtocesti je imel še rezerve 19% in cca 40 km. Po 100% polnjenju je pokazal domet 277 km.  Razlika je očitna. V mestni vožnji sistem ob zaviranjih samodejno polni baterijo in poraba je veliko nižja, na AC pa polnjenja skoraj ni in poraba je zelo velika. Vozili smo med 120 in 135 km/h. Pospeški so za razliko od hitrosti odlični. Za zaviranje skrbijo kolutne zavore na vseh kolesih. Med motorjem in kolesi delo ureja samodejni prenos z reduktorjem. V kabini imamo lično prestavno ročico, ki v osnovi pritiska na stikala in krmili računalnik. Prestavimo lahko v vzvratno, neutral in naprej (B,D pozicije).zoe6

V poziciji B avto bolj odločno zavira s sistemom polnjenja baterije, kar je med mestno vožnjo zelo udobno in koristno.  Parka ni. Ko ugasneš avto, se samodejno zablokira. Notranjost testnega Zoe je na vrhu ponudbe. Usnjeni in ogrevani sedeži imajo zelo športen izgled. So udobni in zelo široki ter precej visoko nameščeni. Ni možnosti nastavljanja višine. Spredaj se dobro sedi, zadaj pa glede na velikost vozila prostora za dolgonoge potnike ni. Volan je usnjen z multifunkcijo. Celotna notranjost je ima zelo prestižen izgled zaradi dobrih materialov in dovršene ergonomije. Števci so digitalni in podajajo nešteto podatkov. Na sredinski konzoli se nahaja 24cm (9,3 inčni) tablični računalnik Easy Link. Preko njega upravljate navigacijo (Tom Tom), odličen glasbeni sistem Bose, povežete ga lahko s pametnimi telefoni in ima tudi glasovno upravljanje. Preko telefonov določene funkcije lahko upravljate tudi na daljavo. Na Easy Linku si lahko pogledate trenutni doseg vozila in lokacije najbližjih polnilnic.

zoe8

Nižje na konzoli se nahajajo trije veliki in zelo uporabni vrtljivi gumbi s katerimi uravnavamo avtomatsko klimo. Zoe ima tudi dovolj USB vtičnic, vtičnico za polnjenje in za priklop dodatne multimedije. Za neutrudljivo vožnjo pa skrbi lep nabor pomagal: tempomat, sistem za pomoč pri zaviranju v sili, opozorilnik za pešce, parkirni senzorji in vzvratna kamera, sistem za ohranjanje voznega pasu, pametni ključ, sistem prostoročnega parkiranja in še bi se našlo. Če tako povzamemo je 4087 mm dolg in 1787 mm širok »elektromobil« odlična odločitev za vsakodnevno vožnjo po mestu in bližnji okolici. Občasno se brez zadržkov lahko podate na daljše potovanje po avtocestah. Vsekakor pa imejte v mislih kje in koliko časa boste polnili svojega konjička. Domet Zoe je med najdaljšimi v razredu vendar je vsak električni avto močno podrejen hitrosti, temperaturi in konfiguraciji poti. Da se z Zoe da potovati nas je prepričalo, ko se je poleg nas polnil Zoe z avstrijsko registrsko tablico. Malo potrpljenja in uživaški način potovanja. Moj moto za volanom električnih avtomobilov je: v miru in tišini z malo časovnih okvirjev.

Test omogočili: https://www.tpv-avto.si/si/

Foto: Gordana Keller

Napisal : Toni Glušič
Thursday, 27. Aug 2020

Galerija

logo