logo
logo
SEASCAPE

Male barke, velike avanture, odlični ljudje.

Če temu nekateri rečemo dober slogan, v slovenski ladjedelnici Seascape ima ta besedna zveza resen pomen. Ustanovitelja in uspešna jadralca Andraž Mihelin in Kristian Hajnšek sta  svoje izkušnje in obilico navtičnega znanja uspela preliti v izdelavo jadrnic. Kakor pravita ju je spodbudila izkušnja iz Mini Transata – preko atlantske dirke s 6,5m jadrnicami. Želela sta zgraditi jadrnico, ki bi bila cenovno dosegljiva večjem številu jadralcev in bi nudila veliko prave jadralne zabave. Tako sta z ekipo leta 2008 predstavila in dala v prodajo svoj prvi model Seascape 18- 5,5 metrsko jadrnico. Teh so do sedaj izdelali in prodali čez 440. Naslednja premiera je bila leta 2012. Jadrnica Seascape 27 dolžine 7,99m zasnovana za regatna jadranja z željo, da bi poleg izrednih jadralnih lastnosti omogočala tudi udobno bivanje. Prodanih je cca 100 enot. Naslednja jadrnica je luč sveta ugledala Seascape 24 in to leta 2017. Prodanih jih je približno 120. Lansko leto pa je prišla v prodajo njihova najmanjša jadrnica 4,3m dolga First 14.

lj2-1

Leto 2018 je bilo za podjetje Seascape izjemno prelomno. Največja skupina v navtični proizvodnji Beneteau je kupila 60% lastniški delež podjetja Seascape. Ustanovitelja Mihelin in Hajnšek pa sta obdržala 40% in nadaljujeta aktivno delo v podjetju. Od združitve imajo vse Seascapove jadrnice legendarno Beneteau-jevo ime First. Simbol ribice pa je ostal isti. Pripravljajo pa novi projekt, jadrnico v velikosti 35-36 čevljev, ki bo predvidoma predstavljena Januarja 2020. Med proizvodnjo sledijo moderno tehnologijo. Da so jadrnice lahke in čvrste za izdelavo trupov uporabljajo vakumsko infuzijo. Kvaliteta na prvem mestu.

kabina1

Pri podjetju Seascape temelji reklamiranje, prodaja in predaja jadrnic na bolj osebnem pristopu. Želijo si, da lastniki njihovih jadrnic niso zgolj kupci temveč tudi prijatelji. Okoli Seascapovih jadrnic se je zaradi tega ustvarila povezana skupnost, ki samostojno organizira različne jadralske dogodke. Nekatere dogodke pa organizira tudi matično podjetje. Če se malce pošalimo, z nakupom njihove jadrnice poleg odličnega plovila pridobimo tudi velik krog prijateljev  jadralcev. Med njimi veje duh prijateljstva in pomoči. Seveda pa tudi zdrava mera tekmovalnosti.

2016-jabuka1

V duhu popularizacije jadranja imajo pri Seascape na voljo svoje jadrnice za izposojo. Cenovno želijo biti dostopni in na voljo je 6 x Seascape 18, 2 x Seascape 24 in ena Seascape 27. Najamete si jih lahko za regato, enodnevno jadranje ali pa za večdnevni dopust. Z veseljem vam bojo pomagali in svetovali. Vse jadrnice lahko prevažate tudi na prikolici z osebnim avtomobilom. Ekipi podjetja Seascape  lahko od srca čestitamo za odlično idejo in uspešno izvedbo v krutem svetu navtične proizvodnje. Vsem, tako njim kakor tudi njihovim kupcem in celotni »družini« Seascape jadralcev želimo še veliko novih in odličnih jadrnic iz linije First.

Napisal : Toni Glušič
Wednesday, 16. Jan 2019

Galerija

logo