logo
logo
Seat Leon 1,5 TSI FR

Ustvarjen da zasije.

Avtomobile Seat v zadnjih letih v Sloveniji poznamo vsi, zgodovino podjetja Seat pa le redki. Ustanovljeno je bilo daljnega leta 1950 v mestu Martorell v Španiji. Dolga leta je bil Seat naslonjen na starejšo tehnologijo Fiata. V Sloveniji pa se je množično predstavil z modeli, ki temeljijo na VW tehnologiji. V glavi imam nekako zapisano, da je sedaj Seat brend v VW koncernu, ki oblikuje avtomobile z bolj mladostnim in športnim videzom. Nekateri med njimi imajo tudi športne zmogljivosti. Ob imenu Seat Cupra mi zaigra srce. V tem času pa je prišlo na naše tržišče novo vozilo Seat za katerega tovarna pravi, da je najboljše kar je prišlo iz njihove proizvodnje. Prišel je novi Seat Leon. Pri pooblaščenem prodajalcu vozil Seat, podjetju Avto Slak so nam v test posodili novega Leona. Leon v novi obliki, kakor je sedaj v navadi deli platformo z Golfom 8. Kljub skupnim genom, pa zunanjost Leona pokaže trdo delo Seatovih oblikovalcev in inženirjev.

sl4

Linije so dinamične in odlično izpostavljajo nove detajle. Pa pojdimo pri novem Leonu od zadaj proti nosu. Zakaj? Zaradi novih LED luči, ki so lepo povezane po celi širini pokrova prtljažnika, zaradi novih dinamičnih smernikov in seveda zaradi napisa Leon, ki je izpisan v pisanih črkah, kar mi je izredno všeč. Ker je testni avto v opremi FR ima spodaj v odbijaču še atraktivne rozete izpuha, ki pa so zgolj dizajnerske. Izpušna cev je spodaj in skoraj neopazna. Bočna linija se še vedno drži dobre športne linije prejšnjih Leonov, vendar je lepo dodelana.  Tudi spredaj ima novinec atraktivno oblikovane LED žaromete s funkcijo samozatemnitve, LED meglenke, ki svetijo v ovinek, agresivno masko in odbijač. Celotna zunanjost daje dober in atraktiven vtis. Ker se smukamo v sprednjem delu vozila, najboljše, da pogledamo pod pokrov motorja. Tu se nahaja trenutno najmočnejši bencinski motor, ki je na ceniku.

sl5

To je 1,5 TSI, ki pridela 96kW (150 KM ) iz 1498 kubičnega bencinarja ob pomoči turbine. Nekako so nas že navadili na tri valjne motorje ampak ta ima štiri valje. Navora je za 250 Nm. S tem motorjem tovarna obljublja največjo hitrost 216 km/h in pospešek 0-100 km/h je 8,4 sekunde in porabo okrog 5 litrov /100. Naša testna poraba se je gibala med 6 in 7 litrov na 100 km. Moč motorja se na sprednja kolesa prenaša preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika. Možno je izbrati tudi 7-stopenjski DSG menjalnik. Ročni menjalnik je precizen in solidno hiter. Na atraktivnih alu platiščih so pnevmatike 225/45 R17. Podvozje novega Leona je odlično uravnoteženo. Je dovolj trdo za ostro vožnjo, vendar udobnost na dolgih vožnjah ne trpi. Tresljaji se v kabino ne prenašajo in tudi preko ležečih policajev je vožnja sprejemljiva. Osebno bi imel 18 col za bolj športno vožnjo. V kabini se nahajajo odlični sedeži z dobrim bočnim oprijemom spodaj in za ledveni del, da se med vožnjo po ovinkih odlično ugnezdiš. V paketu opreme FR je usnjen trikraki športni volan z napisom FR, ki je ogrevan in multifuncijski. V avtu je tudi 3-področna klima. Spredaj se nastavlja preko nekakšnih drsnih stikal na sredinski konzoli ali pa na 10 inčnem ekranu, ki deluje na dotik.

sl9-1

Drsno stikalo je tudi za nastavitve glasnosti radia. Zadeva je simpatična dokler avto stoji, med vožnjo in v temi pa je nastavljanje precej bolj zahtevno. Drsniki tudi niso osvetljeni. Sicer lahko glasnost enostavno nastavljamo s tipkami na volanu. Omenjeni ekran podpira nastavitve cele vrste sistemov in priklic podatkov. Grafika je lepa in vse dela zelo hitro vendar, zna biti včasih pot, do določene funkcije malo dolga. Digitalizacija se tu še ne neha, ker se tudi pred voznikom nahaja popolnoma digitalni števec, ki  ima možnost prikaza cele vrste različnih pogledov in podatkov. Tu je upravljanje bolj enostavno in priročno. Da poživitev so v novega Leona vgradili večje število LED lučk, ki skrbijo za ambientalno svetlobo. Možno jih je nastaviti po želji v celem spektru barv. V skladu z novimi tehnologijami je novi Leon dobro opremljen z varnostnimi sistemi ter pomagali za udobje. Nekako najbolj zanimivi in uporabni so mi: aktivni tempomat, sistem proti naletu, prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje na prečni promet, sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu, navigacija in parkirni senzorji. Avto ima tudi vzvratno kamero, ki pa nikakor ne sledi odlični celoti. Kamera namreč zelo popači prostorske proporce. Garaža skozi kamero zgleda široka komaj širine vhodnih vrat. Parkiranje po starem na ogledala je nujnost. Prepričan sem , da bodo to kmalu popravili. Tudi zadaj se dobro sedi, dovolj je prostora za noge in proti stropu za glavo tudi za odrasle osebe. Potniki zadaj imajo zahvaljujoč tripodročni klimi možnost nastavitve lastne temperature. V sredini sedeža se nahaja opora za roko s prostori namenjenimi pijači. Spredaj in zadaj so vtičnice USB modela C. Kljub rahlem povečanju avtomobila na 4368mm v dolžino in 1800mm v širino ter medosno razdaljo 2686mm je na račun večje kabine ostal prtljažnik enak. Vanj spravite 380 litrov prtljage, ko pa preklopite naslonjala sedeža pa 1301 liter. Skratka novi Seat Leon je lahko udoben družinski avtomobil, ki tudi vozniku nudi obilo užitka pri vožnji. Vabi poglede mimoidočih in razvaja ter zabava potnike. Cena testnega vozila po ceniku je okoli 25000 Eur. Vedno pa se najde kakšen popust ali dogovor.    

Napisal : Toni Glušič
Thursday, 01. Oct 2020

Galerija

logo