logo
logo
Škoda Scala

1,5 TSI DSG

Na prvo oktobrsko nedeljo smo bili povabljeni na testiranje prave male mornarice v Marino Izola. Pri PSC Pan Jan so nam prijazno posodili njihovo Škodo Scala. Navdušeni smo bili z več razlogov. Prvi je bil ta, da je bila kar krepko motorizirana s 150 konjskim agregatom, kateremu so dodali še udoben DSG menjalnik, drugi pa njena prostornost. V njen 467 litrski prtljažnik smo zložili vse potrebno in še je ostalo veliko prostega mesta. Skratka prava izbira za hiter skok na obalo. Testna Škoda Scala se je ponašala z opremo Style. Odlično je izgledala v briljantno srebrni barvi s temno panoramsko streho in dodatno zatemnjenimi stekli od B stebrička naprej. Črn zadnji spojler in 17 inčna Alu platišča ji poleg klinaste linije dajejo športni pridih. Scala ne deluje niti kot hatchback niti kot karavan ampak preprosto izgleda dobro. Za oblikovanje Scale je Škoda dobila priznanje Red Dot Design.

sc13_1

Glede na mere in prostornost bi človek menil, da je Scala narejena na platformi Golfa, vendar ni! Narejena je na dodelani osnovi Pola. Dolga je 4362 mm, široka 1793 mm in visoka 1471 mm. Da spada v novo generacijo Škodinih modelov se vidi po napisu Škoda na zatemnjeni zadnji šipi vsekani med moderne LED luči. Tudi spredaj je atraktivna, med LED žarometi je nameščena klasična Škodina prednja maska v kateri je integriran radar. To nam da vedeti, da ima avtomobil vse moderne varnostne sisteme. Za masko pa se skriva moderen 1498 kubičen štirivaljni turbo bencinar. Motor je odličen in ga poznamo že iz drugih koncernskih avtomobilov. Pridela spoštljivih 110kW (150 KM) in 250 Nm navora. Na sprednja kolesa moč prenaša 7-stopenjski avtomatski DSG menjalnik z dvojno sklopko. Menjalnik deluje  preko električno- hidravličnega sistema.

sc6

Med tekočo vožnjo sta menjalnik in agregat odlično uparjena, med speljevanjem pa cel prenos malce burno reagira in je treba biti pazljiv na plinu. Hitro se privadiš. Avto ima pospeške  od 0-100 km/h – 8,2 sekunde in končno hitrost 219 km/h. Za bolj ekonomično vožnjo se ta motor samodejno preklopi na varčevanje in izklopi dva valja. Tega sicer voznik ne občuti, lahko samo prebere na armaturni plošči. Tovarna obljublja porabo 5l/ 100km. Naša testna poraba je bila dober liter višja. Škoda je poskrbela preko digitalizacije tudi za varnost in udobje. Avto je bil opremljen z tempomatom, zadnjimi parkirnimi senzorji, pametnem ključem in Full LED žarometi. Spredaj luči odlično svetijo tudi v ovinek. Od sistemov je imel Lane Assist, sistem za pomoč pri speljevanju v klanec in sistem proti naletu - Front Assist. Testna Scala nas je razvajala z dvopodročno klimo, radiom Bolero z 8 zvočniki ter možnostjo povezave s smart telefoni. Vse to in še druge funkcije se uravnava preko 8 inčnega zaslona na dotik. Klima se lahko nastavlja tudi preko klasičnih vrtljivih gumbov, kar me vedno razveseli. Nekatere funkcije lahko upravljamo preko stikal na usnjenem trokrakem volanu. Sama notranjost je ergonomsko dodelana brez nepotrebne navlake. Sedeži so udobni in dizajnersko všečni. Zanimive so tudi obloge na armaturi, ki je celovito narejena iz kvalitetnih materialov. Števci so popolnoma digitalni in omogočajo prikaz veliko podatkov in različne poglede. Prostora za potnike je spredaj in zadaj dovolj. Podvozje je uglašeno na bolj udobno vožnjo, vendar se tudi ovinkov ne brani. Seveda pa pri Škodi niso pozabili na tradicionalni dežnik in strgalo na pokrovčku rezervoarja. Vsekakor je Škoda Scala lahko dober družinski avtomobil ali pa všečen in uporaben avto za poslovno rabo.

Foto: Gordana Keller

Test omogočili: Pan Jan d.o.o.

Napisal : Toni Glušič
Sunday, 11. Oct 2020

Galerija

logo