logo
logo
Škoda Superb 2,0 TDI 4X4 L&K

Hišna admiralska ladja.

Že naziv testnega Superba je precej dolg in s tem obeta zanimivo vozilo. Avto v resnici opraviči ta zveneč naziv. Še posebej izstopa povsod viden simbol L&K. In kaj naj bi ta Lavrin & Klement pomenil ter simboliziral. Pomeni zgodovino same Škode, ki se je razvila iz podjetja Lavrin & Klemen in je  bilo ustanovljeno že davnega leta 1895 v Mladi Boleslavi. Omenjeno podjetje je izdelovalo kolesa, motocikle in avtomobile. Pod imenom L&K je izdelalo zadnji avto leta 1925 in sicer Laurin & Klemen 120. Naslednje vozilo je leta 1926 že nosilo ime Škoda 360. Sedaj ime Lavrin & Klement pomeni najvišjo stopnjo luksuzne opremljenosti škodinih modelov in simbolizira zares dolgo in uspešno zgodovino Škode. Po zgodbici iz zgodovinskih virov gremo na naš novi testni Superb. Kot je bilo že prej rečeno je glede na L&R opremo res razkošno opremljen. Vsi sedeži so usnjeni in ogrevani sprednji pa tudi hlajeni ter električno nastavljivi. So udobni in bočno dovolj oprimejo voznika. Armatura ter ostale obloge s svojim videzom in otipom zaokrožijo razkošen občutek. K tem pripomorejo tudi vložki iz imitacije lesa na katerih je stilsko dodan nepogrešljiv simbol Lavrin&Klement. Ta je lepo vdelan tudi v  naslonjala sprednjih sedežev.

lk8_3

Usnjen volan je tudi ogrevan in na njem najdemo vse multifunkcijske tipke. Na sredini konzole se nahaja  9.2 palčni zaslon na dotik, ki se odziva se tudi na gibe. Preko njega lahko pridobite ogromno podatkov in krmilite večino sistemov v samem vozilu. Superbov Infotaiment sistem nudi 3D navigacijo in storitve Škoda Connect. Preko njega lahko vzporedno z mehanskimi gumbi upravljate klimo in preverjate določene funkcije avtomobila tudi na daljavo. Povezljiv je z vsemi modernimi pametnimi telefoni.  Omogoča klic v sili ipd. Krmilite tudi odličen audio sistem. Skratka funkcij je ogromno in redko kateri uporabnik bo našel česar ni in bi to realno potreboval. Pred voznikom je moderna armatura s preglednimi števci. Grafiko lahko spreminjamo. Osebno imam najrajši pogled pri katerem je med števci navigacijska karta. Občutek razkošja v kabini zaokroža še privlačna LED osvetlitev. Tudi na zunaj se je pomlajeni Superb spremenil. Spredaj ima širše meglenke, drugačen odbijač in nove žaromete. Žarometi so v LED Matrix tehnologiji. Zadaj je izginil okrogli škodin znak, zamenjal ga je kromiran napis Škoda. Dodali so tudi kromirano letvico na prtljažnih vratih. V odbijaču sem pogrešal  prave luknje od izpuha, ima samo nakazane.

lk12

Z dolžino 4862 cm in širino 2031 cm in težo 1687 kg je Superb  velik avtomobil zato ne pozabite naročiti vzvratne kamere. V kabini je ogromno prostora. Še posebej pa iztopa obilica prostora za noge potnikov na zadnji klopi. Sedeži so udobni tudi na dolgih vožnjah. Prtljažnik normalno pogoltne 660l, a s podrtimi naslonjali 1950 litrov. Pri Škodi so v prtljažnik dodali lučko, ki jo lahko snamete in uporabite za zunanjo baterijo.

Motoriziran je z poznanim motorjem iz koncerna VW, zmogljivim 2.0 EURO6 turbo dizlom s 140 kW (190 KM). Moč se preko dvosklopčnega DSG sedem (7) stopenjskega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Tovarna obljublja največjo hitrost 232 km/h in pospešek 8 sek 0-100 . V praksi je moči dovolj, avto odlično pospešuje. Motor in menjalnik sta dobro usklajena. Naša poraba se je gibala med 6 in 7 litri/ 100km. Kar je za tako velik avtomobil z štirikolesnim pogonom ter 190 konjiči normalna poraba. Z zelo umirjeno vožnjo lahko porabo znižate za kak liter.

Podvozje ima spredaj  McPherson vzmetne noge s spodnjimi trikotnimi vodili ter zadaj večvodilno premo z vzdolžnimi in prečnimi vodili. To med vožnjo na avtocesti pričara dobro lego in občutek varnosti pri velikih hitrostih. Na slabi cesti rad zaniha. Vsekakor Superb ni mišljen za šviganje po ozkih, zavitih in poškodovanih cestah. On je poslovno družinska limuzina za dolga in udobna križarjenja po avtocestah. Avto ima sistem (DCC) sistem dinamičnega uravnavanja podvozja, ki prilagaja vzmetenje in krmiljenje glede na situacijo. Ima nastavitve Comfort, Normal in Sport. Vendar ne pričakovati nič športnega. Superb je UDOBEN. Na Alu platiščih tičijo gume 235/45 R 18 .

lk11-1

Kot se avtomobilu tega razreda spodobi in zelo dolg seznam asistenčnih pomagal. Omenim naj radarski tempomat, ki je u sodelovanju z avtomatskim menjalnikom sposoben samostojno slediti prometu. V koloni ustaviti in nato pravočasno speljati. Lane Assist skrbi za vožnjo po pravem voznem pasu. Ima tudi Emergency Assist, start stop funkcijo, prepoznavanje prometnih znakov, smart ključ, vzvratno kamero itd. Na kratko vse kar je potrebno za varno in udobno vožnjo.

Škoda se z prenovljenim Superbom kar uspešno približuje premijskemu razredu. Moderna tehnika, udobnost, všečen zunanji videz, razkošna notranjost in ogromno prostora za spodobno ceno. Z užitkom smo se vozili z njim teh nekaj testnih dni.

Test omogočili : https://www.panjan.si/

Foto: G.K.

Napisal : Toni Glušič
Sunday, 03. May 2020

Galerija

logo