logo
logo
Terme in smučišče Hotel Cerkno

ZELO AKTIVNO PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA NA CERKNEM.

Terme, Bike and fun park, Smučarski center, Alpska perla in Hotel Cerkno. Izzivi za vsakogar in za vse letne čase.

V Cerknem imajo marsikaj. Lahko rečem skoraj vse kar ljudje potrebujemo za aktivno preživljanje prostega časa. Najde se  tudi za bolj adrenalinsko nastrojene pustolovce.

 

V sklopu hotela Cerkno se nahajajo edine slovenske terme v zavetju Julijskih Alp. Termalno vodo črpajo iz 2000 metrov globoke vrtine v neposredni bližini term. Ker Cerkno leži ob znameniti idrijski prelomnici skozi katero po meritvah sodeč prodirajo močne zdravilne energije je termalna voda  kemijsko bogata in blagodejno vpliva na človeško telo. To so ljudje poznali že v pradavnini in se z njo tudi zdravili.V Termah Cerkno imajo notranji bazen s temperaturo 30◦C, ki združuje mnoge atrakcije kot so masažna ležišča, gejzirji, whirpool in bazen za

naše najmlajše.                                                                                         jakuzzi11

Za sprostitev in temeljito prečiščenje telesa pa imajo v Hotelu Cerkno in tudi v Alpski perli idilične, v alpskem stilu opremljene savne. Da ne potrebujete zapustiti sveži gorski zrak in takoj oditi na morje imajo za vas solno sobo. Solna soba je še posebej primerna za ljudi, ki imajo težave z dihali ali s kožo. Preventiva pa je tako boljša kot kurativa.

Ko smo se lepo odpočili in »prečistili« si zaželimo nekaj akcije. Ni problema, na Cerknem z veseljem poskrbijo tudi za to.

Izbira je pestra. Zdaj, ko ni snega nas pričakuje Bike and fun park.                bike111

Bike park nas dodobra pretrese in nam dvigne obilico adrenalina med spuščanjem z gorskimi kolesi po razgibanih progah skozi gozd. Skokov in hitrosti ne manjka. Proge so prilagojene za različni tip in znanje kolesarjev. Imajo tudi družinsko progo. Kolesa si lahko tudi izposodimo, potrebna navodila pa dobimo od usposobljenih svetovalcev( izkušenih kolesarjev tekmovalcev). Na vrh nas vozijo z hitro 6-sedežnico Počivalo na katero obesimo kolo, mi pa se udobno namestimo na sedež.

V Fun parku pa so nam pripravili  na skoraj 1300 metrih nadmorske višine lokostrelstvo, paintball, slackline-hoja po traku, mini nogomet, odbojka na mivki, badminton in še bi se našlo. Pohodniki imajo nešteto prijetnih poti po neokrnjeni naravi in svežem zraku.

Ker nam fizična aktivnost pobere kalorije imajo naši gostitelji pripravljeno okusno hrano v restavraciji Hotela Cerkno kakor tudi na vrhu smučišča v Alpski Perli.

Po celodnevnem plavanju, kolesarjenju, SUP-anju in podobnem smo prijetno utrujeni in si odpočijemo v lepo urejenih in za različno število gostov pripravljenih sobah. Ogledali smo si jih in kar zaželeli smo si počitka v njih.

V turistično rekreacijskem centru Cerkno se najde tako rekoč za vsakega nekaj. Če si želimo aktivnosti ali pa samo počitka in sproščanja. Tudi osebje je zelo prijazno in pripravljeno za nasvet ali pomoč. Z veseljem vam priporočamo obisk pri njih.

Foto: G.Keller

Napisal : Toni Glušič
Thursday, 16. Aug 2018

Galerija

logo