logo
logo
Toyota Corolla 2.0 Sport GR

Hybridna pomoč.

Kaj lepšega za ljubitelja športne vožnje. Športni avto z nizko porabo. Ko sem imel lahko nogo in vožnjo prilagodil CPP ter Hybridni vožnji smo se peljali za 4,2 litra/100km. Mestna vožnja in vožnja po magistralnih cestah Hybridu zelo leži. Na avtocesti se poraba seveda dvigne. Pri TPV Avto Novo mesto so nam za test posodili Corollo 2.0 Hybrid s 184 konji in CVT menjalnikom. Toyota je že dolgo znana po svojih Hybridnih avtomobilih. To tehnologijo so odlično izpilili. Naša testna se je ponašala z opremo Sport GR, kar že nakazuje, da avto izgleda našpičeno. Dvobarvna pet vratna karoserija se že spogleduje s obliko kupeja, z biserno belo osnovo in črno streho za dodatek pa še črna 18 palčna platišča. Nič ni prepuščeno naključju, tudi platišča so rahlo dvobarvna. Vse na tem avtomobilu zgleda atraktivno, tako sprednji odbijač s stilskimi LED žarometi, atraktivno rešetko in izraženim sprednjim spojlerjem kakor tudi zadnji del. Zadaj je vpadljiv odbijač z rozetami izpuha in napisom Hybrid GR sport ter LED lučmi, nad tem pa zatemnjena šipa nadkrita s spojlerjem.

tc2

Če bi iz okvirčkov gledale prave izpušne cevi, bi bil vtis popoln. Športni izgled se nadaljuje tudi v notranjost Corolle. Izstopajo športni sedeži, ki so  oblečeni  v delno usnje z  večbarvnimi šivi in vložki. Vzglavniki so nastavljivi kljub športni obliki. Na sedežih ne manjka niti Alu dodatek. Volan je usnjen in tro-krak z multifunkcijskimi tipkami. Za njim pa sta dve obvolanski ročici za ročno prestavljanje šeststopenjskega CVT avtomatskega menjalnika. Omenjeni menjalnik ima glavno ročko na sredini konzole. Kljub prej omenjeni možnosti ročnega prestavljanja, se je redko ali skoraj nikoli potrebno vtikati v menjalnikovo odlično avtomatsko delo. CVT menjalnik tudi popolnoma drugače deluje od vseh ostalih avtomatskih menjalnikov, ki so običajno v klasičnih osebnih avtomobilih. Pri njem med prestavljanjem obrati sploh ne padajo. Zanimiva izkušnja v avtomobilu. Tudi ostali materiali v kabini so odlični in ergonomija je resnično dodelana. Dodali so tudi bleščečo Piano črno plastiko, ki pri novem avtomobilu izgleda res fenomenalno. Sedenje spredaj je udobno in športni sedeži dajejo odličen bočni oprijem pri ostrejši vožnji. Zadaj je prostora za noge dovolj, kar se tiče prostora za glavo je kljub športni liniji za osebe do  približno 180 cm višine tudi zadosti. Seveda tovrstni avtomobili so v največje veselje vozniku in ko se v Corolli dobro ugnezdiš v omenjeni športni sedež, nastaviš nastavljiv volan oceniš cesto in svoje razpoloženje.

tc9

Zakaj? Seveda zato, ker se s Corollo lahko voziš zelo umirjeno in varčno, lahko pa si privoščiš pravi adrenalinski dogodek in temu primerno si nastaviš avtomobil. Za varčno vožnjo greš v Eco program, poiščeš na Head displeju, displeju med števci in glavnem 8-palčnem displeju za multimedijo pomagala in informacije o polnjenju ter varčnem načinu vožnje. Razumljivo, da se držiš priporočil in naša poraba je bila pri popolnoma korektnem potovanju brez avtoceste 4,2 litra/ 100 km. Če pa imaš dan adrenalina in se požvižgaš na porabo vklopiš program Sport in Toyota te razveseli z vsemi svojimi 184 konjiči. V testnem avtomobilu je vgrajen 1987 kubični atmosferski štirivaljni bencinar, ki mu pomaga ali občasno nadomesti elektromotor. Hybridni sistem baterijo ob zaviranju polni, ob pospeševanju ali vožnji zgolj na elektromotor pa prazni. Skupna moč je 132 kW in navor 190 Nm.  Pospeške ima zavidljivih 7,9 sekund do 100, končna hitrost pa je očitno malo omejena na dobrih 180 km/h kar me ni popolnoma nič motilo. Ker so baterije v dnu vozila je težišče nizko. Tudi podvozje: spredaj Mac Pherson vzmetne noge in zadaj neodvisna dvojna prečna vodila je narejeno za živahno vožnjo ter odlično sodeluje z nizkopresečnimi pnevmatikami 225/40R18. 

tc15

Obstaja pa tudi tretja možnost. Na avtu ne spreminjamo nič in se vozimo v programu Normal. Preko celotnega testa smo imeli porabo okrog 6 litrov na 100 km. Ko pogledamo velikost avtomobila , ki meri v dolžino 4370 mm, širino 1790 mm in višino 1435 mm in težo 1415 kg so zmogljivosti in poraba odlične. Prtljažnik v Corolli Hybrid meri 313 litrov, ker so zaradi hibridne tehnike morali osnovni akumulator locirati v prtljažnik in je podnica vzdignjena. Spodaj pod podnico pa se skriva še dodatni prostor.

tc8_1

Da se voznik sproščeno zabava in potniki varno prevažajo so v Toyoti vgradili lep nabor sistemov za varnost in udobje. Avtomobil je opremljen z aktivnim radarskim tempomatom, navigacijo, učinkovitimi LED sprednjimi žarometi s samozatemnitvijo, parkirnimi senzorji in vzvratno kamero.Pomagajo vam tudi sistem za ohranjanje voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, sistem proti naletu, pomoč pri parkiranju in elektronska parkirna zavora. Vse to lahko upravljamo in nadziramo preko dveh ekranov v kabini. Prvi 7 inčni je med števci, drugi 8 inčni za multimedijo pa na sredinski konzoli. Sistem upravljanja v Corolli je uprabniku prijazen, ker ima ob ekranu mehanske tipke katere med vožnjo z lahkoto lociramo. Seveda je multimedija združljiva z vsemi novejšimi pametnimi telefoni in v vozilu je dovolj vtičnic za polnjenje. Dvo področna klima ima svoj ekranček z dvema vrtljivima gumboma in mehanskimi tipkami. Enostavno in varno. Za vse to je treba po ceniku odšteti približno 32.000 eur.

Po nekajdnevnem druženju z Toyoto Carollo sport GR Hybrid lahko z mirnim srcem rečem, da je to avtomobil, ki ni zgolj kvalitetno prevozno sredstvo ampak hitra igrača za odrasle otroke. Nasmešek je  redno prisoten.

Napisal : Toni Glušič
Monday, 09. Nov 2020

Galerija

logo