logo
logo
Volkswagen Golf 8

1,5 TSI STYLE

Golf je beseda pri kateri večina odraslih oseb takoj pomisli na avto. Seveda Volkswagen Golf je priljubljeni model, ki je zaoral ledino daljnega leta 1974. V teh letih so ga izdelovali v tri in petvratni različici, karavan ter kabrio. Nekaj časa je bil tudi Golf plus v obliki enoprostorca. Nam Slovencem so tudi znani Golfi iz sarajevske tovarne TAS in prav te so takrat večinoma kupovali naši očetje, dedki nekateri tudi sami. Nemške je bilo v tistem času k nam težko dobiti. Zdaj pa se že lahko vozimo z osmo generacijo tega priljubljenega avtomobila. Mi smo v test dobili novega petvratnega Golfa 8 v opremi Style. Vse je še vedno jasno od daleč in že na prvi pogled veš, da je golf. Podobnost s staro sedmico je največja z boka. Seveda zakaj menjati konja, ki vleče. Vendar je nova osmica daljša in sicer meri v dolžino 4284 mm, v širino 1789 mm in višino 1419mm. Medosna je 2619mm. Bolj vidne razlike so spredaj in zadaj. Poznavalci bodo takoj opazili nove logotipe, sprednje LED žaromete in nove zadnje LED luči.

ar1

Notranjost nove osmice pa je naredila precejšen preskok. Novi Golf se je kar potopil v digitalizacijo. Skoraj vse je na dotik. Tehnološkim zanesenjakom bo to verjetno zelo všeč, bolj konzervativnim uporabnikom pa malo manj, po sebi sodeč, ki imam med vožnjo še vedno rajši bolj otipljive komande. Voznikova armatura je popolnoma digitalizirana in prikazuje vse potrebne informacije. Je pregledna in ima več opcij grafike. Tudi nastavljanje je enostavno. Multimedija ima svoj ekran na dotik velikosti 10 inčev. Preko njega upravljamo tako rekoč vse: navigacija, audio sistem, povezljivost s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki, klimatska naprava (3- področna), ambientalna osvetlite ( 30 različnih barv) , vsi varnostni sistemi, sistemi za udobje itd. Nastavljanje je več nivojsko, tako, da za določene funkcije potrebuješ kar nekaj časa in predvsem vaje. Med samo vožnjo zna biti to včasih moteče. V novega Golfa so vgradili tudi dve drsni stikali, ki sta nameščeni pod omenjenim ekranom. Z enim lahko nastavljamo klimatsko napravo in ogrevane sedeže, z drugim pa glasnost radija. To nam pomaga, ker ni treba brskati po funkcijah multimedije. Drsniki izgledajo res lično in preko dneva ter pri mirujočem avtomobilu so zelo uporabni, niso pa osvetljeni zato se jih ponoči ne vidi. Tudi med vožnjo ko prst rad malo poskakuje je uporaba teh drsnikov otežena. Sicer ima Golf tudi možnost glasovnega upravljanja.

g4

Ob levi rob armature so postavljena stikala za luči, meglenke in ogrevanje zadnjega stekla. Nasploh so materiali v notranjosti novega Golfa dobri in prijetni na otip. Naš testni je imel športno konfortna sprednja sedeža. Voznikov je bil električno nastavljiv s spominom in masažno funkcijo v predelu križa kar je uporabno na daljših vožnjah. Sedeži spredaj so udobni z dobro bočno oporo in tudi zadaj je sedenje udobno. Potniki na zadnji klopi imajo možnost lastnega upravljanja klime. Prostora za noge in glavo je dovolj. Prtljažnik ima kapaciteto 381 litrov in 1237 litrov pri položenih zadnjih sedežih. Motorizacija je koncernsko preizkušena. Naš testni Golf 8 je poganjal 1498 kubični štirivaljni turbo bencinar EURO 6 v šibkejši različici s 96 kW (131 KM) in 200 Nm navora. Moč na sprednja kolesa prenaša preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika. Tovarna obljublja končno hitrost 214 km/h in pospeške 9,2 sekunde do 100 km/h.  Močnejšo različico tega motorja s 110 kW smo pred kratkim preizkusili v novem Seat Leonu in Škodi Scali. Razlika je v živahnosti, ki pa ne vpliva na uporabnost. Tudi ta motor v doseganju nižje porabe in večji ekologiji občasno izklopi dva valja. Ker to dela zelo sofisticirano voznik tega niti ne opazi razen na prikazovalniku. Po tovarniških podatkih naj bi bila povprečna poraba okoli 4,8 litra/ 100 km. Naša poraba je bila nekje med 5,5-6,5 litra/ 100km. Rezervoar ima kapaciteto 45 l. Med vožnjo lahko zbiramo tudi vozne programe: Eco, Confort, Normal in Sport. Za varnost je tovarna poskrbela s sprednjima LED žarometoma s samozatemnitvijo, aktivnim radarskim tempomatom, sistemom proti naletu, opozorilom bočnega prometa, sistemom za ohranjanje voznega pasu, opozorilom mrtvega kota, prepoznavanjem prometnih znakov, parkirnimi senzorji, asistentom za parkiranje in še bi lahko našteval. Vso to moč podprto s tehnologijo pa je treba kvalitetno spraviti na cesto, za kar so testnemu Golfu namenili pnevmatike 225/45 R17 na Alu platiščih. Podvozje je odlično uglašeno. Na daljših vožnjah udobno, pri vožnji po ovinkih dovolj trdo. Občutek na volanu je dober. Novi Golf 8 se ni izneveril dolgoletni in uspešni tradiciji. S klasično obliko, dobro tehniko in kvalitetno notranjostjo je lahko dober družinski avtomobil ali vozilo za poslovno rabo.

Foto: Gordana Keller

Napisal : Toni Glušič
Monday, 02. Nov 2020

Galerija

logo