logo
logo
CF MOTO

CFORCE 850 XC 4x4

Pri PRM team-u so nam posodili svoj lep štirikolesnik CFORCE 850 XC. 850 XC je popolnoma nov model. Zanj so na novo razvili agregat, ki bo osnova tudi za novega tisočaka (CF-ja z 1000 ccm), prav tako je novo podvozje in zunanja podoba. Obstaja v treh barvah: črni, maskirni in oranžni. Mi smo dobili oranžnega, ki lepo sovpada z barvo našega portala. Dobre dva metra dolg in 800 kubičen štirikolesnik je prava paša za oči. Ima vse kar imajo veliki. Servo krmilo, LED dnevne in glavne luči integrirani smerokazi, LCD armaturna plošča, ki prikazujejo obilico podatkov, Alu platišča, zaščito za roke, električni vitel, udoben sedež za voznika in še bolj udoben zadnji sedež za lepšo polovico. No saj lahko tudi vozi, ampak zadnji sedež je res udoben. Štirikolesniki so vozni z B kategorijo, kar je za marsikoga zelo praktično. Veter v laseh in po stranpoteh z B kategorijo. No skoraj, čelado je treba imeti in to z več razlogov. Varnost je seveda prvi in najbolj pomemben.

Ko smo uredili vse formalnosti sem se udobno namestil, pognal gromki agregat, obvezno pritisnil nožno zavoro in prestavil prestavno ročico v pozicijo H ter čez Ljubljano odrajžal proti Posavju. Ker je CFORCE 850 XC »avtomatik« dela skoraj samo palec desne roke. Če pravočasno spustimo ročko plina, motor odlično zavira in štirikolesnik zelo hitro ustavi. Ročice zavore so dve in nožna stopalka, ki je obvezna za pretikanje menjalnika. CFORCE ob pritisku na ročico odločno pospešuje in se brezstopenjsko požene do elektronske blokade cca 90km/h. Vožnja po asfaltu je kljub robatim gumam dovolj udobna in tiha. Stabilnost je tudi pri višjih hitrostih dobra. Edino grbine na asfaltu, ki so bočno na smer vožnje ga spravijo v rahlo neravnovesje. Z malo pazljivosti ni težav. Realno tovrstna vozila niti  niso namenjena za doseganje hitrosti po asfaltnih cestah, vendar je brez problema ravnopraven udeleženec prometa na magistralnih cestah.

cf24_1

Ko pa z asfalta zapeljemo na makadamske in blatne podlage se nam nasmeh nariše čez obraz. Od ušesa do ušesa. Tu je CFORCE doma.

CFORCE 850XC je delovni štirikolesnik in ne športni, zato z njim nismo skakali ter izvajali podobnih vragolij. Smo pa z njim plezali, brodili po blatu in malo »podriftali« na motokros progi. Dokler je teren raven in blato ni pregloboko naša »mašina« vse premaga z zadnjim pogonom. S samo zadnjim pogonom je tudi bolj okreten pri zavijanju. V težjih pogojih pa vklopimo dodatni sprednji pogon. Vklaplja se ga pri mirujočem vozilu  s stikalom na desni ročki krmila. Tam je tudi stikalo za vklop zapore sprednjega diferenciala. Zadnji diferencial se po potrebi samodejno zaklepa.  Da po nepotrebnem ne obrabljamo jermenski prenos v težjih pogojih uporabljamo reduktor. Vklopimo ga na prestavni ročici. Pozicija L . Takrat je CFORCE skoraj ne ustavljiv. Ta pomagala uporabljamo samo takrat, ko nekam plezamo ali se rešujemo iz blata. Na trdni podlagi je pri vseh teh vklopih skoraj nevodljiv.

Menjalnik ima še pozicije P - park (ga blokira na naklonu), N – neutral (prosto se giblje) in R – vzvratna prestava.

Kot delovni štirikolesnik ima CFORCE odlično zaščito za noge obeh potnikov. Testni ima nameščene distančnike zato je 9cm širši ter stabilnejši. Da voda in blato ne brizgata po potnikih ima na blatnikih dodatne obrobe, ki so praktično in vizuelno dobrodošle. Zavore so dobre in zanesljive v vseh pogojih vožnje. Zadnje ploščice imajo zelo trdo zmes in občasno malce zvočno opozorijo nase.  Med testom smo naredili približno 250 km po asfaltiranih cestah in vtis je pozitiven. Doseže dovolj veliko hitrost za normalno potovanje, pospeški so odlični. Vodljivost in stabilnost kot sem že omenil dobra.

cf1-1_1

Vožnja po makadamskih cestah pa je pravo doživetje. Stabilnost odlična, tako, da po makadamu lahko dosegaš hitrosti blizu blokade in CFORCE je miren ter stabilen. Tudi drsenje skozi ovinke je varno. Odlično drži smer in se odziva na vse popravke smeri. Čez vodne ovire zadovoljivo zaščiti voznika. Samo noge so bile malo mokre. Blato mu je pisano na »kožo«. Pri vklopljenem štirikolesnem pogonu robate gume odlično opravijo delo. Če je prisotna še strmina vklopimo reduktor ter zaporo sprednjega diferenciala in počasi plezamo. Motokros proga je zanj lahka vaja. Edino kratkih grbin smo se ognili predvsem zaradi lastne hrbtenice. Za preskakovanje pa je pretežak in vzmetenje temu ni namenjeno.

cf22

Če povzamem celoten test je CFORCE 850 XC odličen štirikolesnik za delo po neprehodnih terenih. Dobro pa se obnese tudi za aktivna popotovanja. Po treh urah neprekinjene vožnje: asfalt in makadam nisem bil skoraj nič utrujen. Sedež je udoben in vzmetenje je dobro uglašeno. Sopotnica je sicer malo namignila, da je zadaj bolj trdo med vožnjo po grobem makadamu. Ima tudi dovolj možnosti za pričvrstitev kovčkov in torb. Skratka z mirno vestjo lahko rečem, da zelo uporabno orodje in odlična igrača za vse ljubitelje brezpotij.

Tip motorja:   štiritaktni, dvovaljni V, vodno hlajen, SOHC, 8 ventilov, ECU, EFI
Prostornina:    800 ccm
Vrtina x hod:   91mm x 61,5mm
Kompresija:     10,3 : 1
Max navor:      64Nm/ 6500 obr.
Max moč:         46kW/ 7250 obr.
Prenos:            Suha  centrifugalna sklopka, 2WD/ 4WD, reduktor, zapora sp. diferenciala
 
Mere:               2310 x 1250 x 1420 mm
Medosna r.:     1480 mm
Višina sedeža:  930 mm sp.; 1057 mm zadaj
Višina od tal:   285 mm
Teža:               447 kg
Obračalni krog: 7,6 m
Nosilnost:         240kg
Rezervoar:       30l
Zavore:            hidravlične
Vzmetenje:      amortizerji – olje/plin
Platišča:           Sp. 14 x 7.0 AT; Zad. 14 x 8.0 AT
Gume:              Sp. 26 x 9-14; Zad. 26 x 11-14
 

 Foto: G.K.

Napisal : Toni Glušič
Monday, 01. Oct 2018

Galerija

logo