logo
logo
FIAT PANDA 4X4

Malček za čez drn in strn.

Vozili smo najmanjši avtomobilski plezalec do sedaj. Dolg je 3686, širok 1672 in visok 1605. Govorimo seveda v centimetrih in pri Fiatu so ga imenovali Panda. Avtomobilček s tem imenom in štirikolesnim pogonom ima dolgo zgodovino z veliko pohvalami. Radovednost je bila močno prisotna, ko so nam pri uradnem prodajalcu Fiat-a Avtohiša Adria odstopili testno Pandico. Kljub majhnosti avtomobila operacija vhod in izhod poteka gladko, sedi se udobno. Takoj smo se podali na Gorjance v upanju, da nam ne skopni še zadnji sneg. Kam pa najbolj sodi Panda 4x4? Na zasnežene gozdne poti, blato in ostale spolzke podlage. Na vznožju o snegu ni bilo ne duha ne sluha. Bilo pa je obilo blata. Takoj smo poiskali spolzko strmino in se previdno podali navzgor. Ozka, kratka in lahka Panda na zimskih gumah je bila blatu popolnoma kos. Edino kar je potrebno preden zapelješ na teren urediti je izklopiti program EKO. Ko to izklopimo avto vidno oživi. Štirikolesni pogon se uravnava sam in za to ni treba nič paziti. Elektronika krmili sklopko, da enakomerno in sorazmerno razporedi vlečno silo na sprednjo in zadnjo os. 

motor

Testno Pando  poganja 875 kubični, dvovaljni, turbo bencinar. Pridela 63kW/ 85KM in zadostuje za končno hitrost dobrih 160 km/h. Moč se na cesto prenaša preko šeststopenjskega ročnega menjalnika in štirikolesnega pogona. Pot smo nadaljevali v višje predele in našli celo sneg. Ni bil globok, bil pa je še nedotaknjen. Veselo smo se zapodili po zasneženi poti navzgor. Pogon in motor sta se odlično odrezala. Gume so izpolnile pričakovanja. Ni bilo nepričakovanih zdrsov in suvereno smo prišli do zastavljene točke. Tudi pot nazaj v dolino je potekala brez težav. Na našem »testnem poligonu« je Panda odlično plezala. Ker je tako ozka se zlahka ogneš tudi raznim štrlečim oviram po poti. Za težke pogoje ima stikalo ELD s katerim zaklenemo sprednji in zadnji diferencial.

panda4

Višina od tal je uporabna. Ko je strmina velika in teren slab ji zmanjka moči. Z reduktorjem bi bila »neustavljiva«. Poleg odličnih pogonov ima tudi sistem za speljevanje v klanec. Za lažje vrtenje volana v mestu ima dodatno ojačan servo, ki ga vklopimo s stikalom CITY. Ima tudi start/ stop sistem, ABS in ESP. Kljub majhnosti vozila v kabini ni čutiti utesnjenosti. Sedeži so dobri. Električno pomična so stekla na prednjih vratih in ima avtomatsko klimatsko napravo, radio s CD, potovalni računalnik ter zračne blazine. Prtljažnik v osnovi meri 225-260l, pri podrtih sedežih pa 870l. Zunanjost so krasile sprednje meglenke, »offroad« alu. zaščita v odbijaču spredaj in zadaj, 4x4 letve na boku in vzdolžni strešni nosilci.  Ima vse potrebno za kar je namenjena. Cena s popustom se začenja pri 12990,00 Eura.           

Moji vtisi o Pandi so pozitivni. Avtomobil je okreten in ob izklopljenem programu Eko zelo živahen. Terenske sposobnosti na spolzkih terenih so zavidanja vredne. Zelo uporaben za vse, ki želijo majhen in okreten avtomobil ter odhajajo tudi v bolj divje predele ob vseh vremenskih priložnostih. Za daljša potovanja po avtocestah pa se mi ne zdi primeren, kar pa ne pomeni, da potovanja ne zmore.

Napisal : Toni Glušič
Monday, 18. Feb 2019

Galerija

logo