logo
logo
Mazda MX 30

PSSST- 100% električna

Mazda ima s SUV-i bogate izkušnje. Sedaj so naredili svoj prvi povsem električni avtomobil z imenom MX 30, ki je pravi športni mestni terenec. Takoj nas spomni na CX 30 vendar je podobnost samo od daleč. MX 30 je zelo samosvoj avtomobil, začne se že pri vhodu vanj. Spredaj ni kakega presenečenja a zato, pretendenti za zadnjo klop so nemalo presenečeni. Kje je kljuka in kako odpreti ta presneta vrata ? Skrivnost je, da se zadnja vrata odpirajo nazaj in je kljuka varno skrita za sprednjimi vrati. Podobno rešitev je imela že športna RX 8 z wanklovim motorjem. Tako so vrata prešla s športnega avta na mestni SUV in iz wankla na elektriko. Vendar, tudi elektrika ni od muh. Mazdo MX 30 poganja elektromotor s 105 kW (143 KM) z 265 Nm navora, ki avto kakor tudi piše na tablici testnega vozila PSSST, skoraj neslišno požene do hitrosti dobrih 140 km/h kjer je elektronsko blokiran. Do 100 km/h pospeši v 9,7 sekunde. Nova električna Mazda ima v dnu Litij- ionsko baterijo 35,5 kWh, kar pa vas je seveda presenetilo. Kakšen je potem doseg avtomobila? 

mx9

Mazda je razmišljala v drugo smer, zato so njeni strokovnjaki zaključili, da povprečni voznik naredi dnevno dvakrat po slabih 50 km. Po tej domnevi so rekli, da je 200 km dosega dovolj in je njihov avtomobil zaradi manjših baterij še bolj ekološki. Po tovarniških podatkih naj bi MX 30 po mestu naredila do 260 km in na odprtem 200 km. Mi smo uspeli narediti z polno baterijo do 180 km. Seveda smo jo malo bolj obremenili kakor povprečen uporabnik. Polniti jo je možno od domače pa do hitre polnilnice. Mi smo jo energetsko servisirali na javni polnilnici, kjer je bil čas polnjenja do cca 5 ur ob prazni bateriji. Na hitri pa gre v 40 minutah do 80%. Tudi Mazda ima kar nekaj možnosti za varčevanje z energijo in klasične obvolanske ročice za uravnavanje rekuperacije ter programe vožnje. Menjalnik je avtomatski, ki ima lično ročico v kabini preko katere ga uravnavamo. V kabino vstopamo preko že prej omenjenih vrat.

mx5

Notranjost je izdelana ergonomsko in iz kvalitetnih materialov. Sedeži so delno usnjeni, ogrevani ter udobni. Vozniški je tudi električno nastavljiv. Tudi drugje v kabini se pojavlja identično usnje. Vendar to usnje ni pravo. Pri Mazdi pravijo temu vegansko usnje, ki pa daje odličen izgled in otip. V notranjosti nove MX 30 je vkomponirana tudi pluta. Stilsko se lepo poda k barvam ostale notranjosti. Vendar ima pluta pri Mazdi globlji pomen. Leta 1920 kamor segajo Mazdini začetki je ustanovitelj Jujiro Matsuda v Hirošimi ustanovil tovarno za predelavo plute. Kasneje 1927 so začeli izdelovati trikolesne tovornjake in s časoma je Mazda prešla med proizvajalce avtomobilov. Med 2. SV je atomska bomba porušila velik del tovarne. Mazda je svoj prvi osebni avto predstavila leta 1960. To je bil dvovratni kupe Mazda R360. Poleg zgodovinske Mazdine plute in veganskega usnja se v novi MX 30 pojavlja še en »eko« material. Zgornje obloge vrat so oblečene v reciklirano plastiko, kar mi je bilo vizualno še najmanj všeč.

mx11_1

Kot se za električne avtomobile spodobi je novinka dobro elektronizirana. Voznikov ekran ima digitalne števce in prikazuje vse potrebne informacije. Na vrhu sredinske konzole tiči 8,8-palčni zaslon, ki prikazuje podatkez navigacije, multimedije, nastavitve sistemov in popolni nadzor delovanja električnega pogonskega sklopa. Delovanja in nastavitve katere prikazuje zaslon upravljamo po starem dobrem sistemu. Spodaj na konzoli imamo tipke in vrtljiv gumb, ki je zelo praktičen in nezahteven tudi med vožnjo. Za enopodročno avtomatsko klimo so tehniki namenili še en zaslon, ki je na dotik. Parametre lahko nastavljamo preko njega ali pa preko tipk nameščenih ob robu. Za moj okus pravo razmerje digitalizacije in mehanskih tipk.

mx12_1

Med sisteme za varnost in udobje s katerimi si pomagate naj omenim radarski aktivni tempomat, Full LED sprednja žarometa s samozatemnitvijo, sistemi za opozarjanje na stranski promet, možnost naleta, opozorilo za mrtvi kot in prehajanje z voznega pasu. Pomagajo vam tudi parkirni senzorji in vzvratna kamera. Z MX 30 lahko povežete novejše pametne telefone ter na njih naložite še Mazdino aplikacijo, na kateri poleg drugih podatkov lahko pogledate kje so polnilne postaje. Tega avtomobil sam nima med podatki. V kabini je tudi dovolj vtičnic za polnjenje ter predalov za shranjevanje. Všeč mi je tudi možnost, da luknje za kozarce ob neuporabi lahko prekrijete z ličnima pokrovoma oblečenima v pluto. Na teh pokrovih je bilo moje idealno mesto za odlaganje mobitela, ker je mehko in ne drsi. Mazda MX 30 je športni mestni terenec. Zunanjost je  dolga 4395mm, široka 1795 mm, visoka 1570 mm ter ima medosno razdaljo 2655 mm. Teža tega tehnološkega produkta je 1750 kg. Tovarna je pri novi električni MX 30 odlično poskrbela za voznika in sovoznika. Kar pa se tiče zadaj je zadeva malce bolj utesnjena. Že samo plezanje na zadnje sedeže je za starejšo osebo zoprna izkušnja, ko si enkrat notri je sedenje udobno, vendar morata biti potnika spredaj uvidevna glede nastavitve sedeža. Za mlajše in manjše potnike je zadaj dovolj prostorno. Celo navdušenje, da so v letalu zaradi specifičnih zadnjih stekel smo naleteli. Stekla na zadnjih vratih se ne dajo odpirati. Prtljažnik pogoltne 366 do 1171 litrov pri podrtih sedežih. K splošnem dobrem počutju in vozni dinamiki prispeva tudi dobro podvozje. Je dovolj trdo za vse normalne okoliščine in ne prenaša tresljajev v kabino. Tudi pnevmatike 215/ 55 R 18 na Alu platiščih doprinesejo k dobri vodljivosti avtomobila. Glede na videno je nova Mazda MX 30 uporaben avtomobil za krajše dnevne vožnje družini z manjšimi otroci. Glede na zmogljivosti in udobje, pa bi ob precej večji bateriji lahko bila tudi dober potovalni avtomobil. Cena je okrog 34000,00 Eur nakar država primakne še 6000 Eur subvencije ob nakupu električnega avta.

Foto: Gordana Keller

Test omogočil: Selmar d.o.o. Celje

Napisal : Toni Glušič
Thursday, 22. Oct 2020

Galerija

logo