logo
logo
Nissan Terrano

Nissan Terrano 2   2,7 TD AVT.

Terenska vozila naj bi bila za  neurejene, neutrjene in ostalim vozilom nedostopne poti in kraje. Vendar si redko kdo privošči z novim terenskim vozilom v prej omenjene predele. Mnogo lažje  nam je pri srcu pognati v brezpotje star terenski avto.

Prvi v vrsti, ki smo ga testirali je prileten (2001 let.) Terrano 2. V ta avto so vgrajevali tako bencinske in dizelske motorje in tudi ročne in avtomatske menjalnike.Našega poganja štirivaljni 2,7 turbo dieselski motor z 92 kW (125 KM). Moč na kolesa prenaša preko samodejnega menjalnika.  Terrano ima stalni pogon na zadnji kolesni par in priklopljiv ( mehansko z ročko) sprednji pogon. Z isto ročko se vklaplja tudi reduktor. AVT menjalnik ima več pozicij:1- samo prva prestava, 2- do druge prestave za vožnjo po terenu ter pozicijo D za normalno vožnjo. Pozicije N,R,P pa so klasika pri vseh samodejnih menjalnikih.

Terrano kakor se za terenca spodobi leži na šasiji, spredaj ima posamične obese, zadaj pa togo premo. Oddaljenosti od tal je za povprečno vožnjo po brezpotjih več kot dovolj. Spodnji rob sprednjega odbijača je preblizu tlom in zavesice hitro utrpijo po globokem blatu. Naš Terrano je obut v AT pnevmatike tovarniške dimenzije 235/ 70 R16, ki pa so za terensko vožnjo s profilom že pri kraju. Vendar avto kljub temu po blatu in strminah pleza in rine brez problema. Reduktorja skoraj ne potrebuje. Podvozje je kljub kilometrom in letom še vedno čvrsto. Na makadamskih cestah mehko uglašeno terensko podvozje odlično pobira večino tresljajev in tudi večjim luknjam je kos.Ko pa pride Terrano na asfalt pa je zgodba malce drugačna. Motor je zelo glasen in ga človek sploh nima želje priganjati. Poraba je terencem primerna. Podvozje je odlično za teren na asfaltu pa je posledično preveč mehko in avto kar precej niha ter se nagiba. Volan je mehak, vodljivost  korektna.  Sedi se udobno in tudi med terensko vožnjo nas sedež drži. Ko vozimo samo z zadnjim pogonom zadek zelo rad zdrsne. Vendar avto z lahkoto poravnamo.  

 

Če povzamemo je Terrano kljub letom soliden terenski avto, ki je na terenu zelo suveren, na asfaltnih cestah pa je udoben vendar  ne prenaša močnejšega priganjanja. 

Foto: G.Keller

Napisal : Toni Glušič
Thursday, 16. Aug 2018

Galerija

logo