logo
logo
Raceland Krško

RACELAND meka za ljubitelje hitrosti.

V petek smo malce s strahom pogledovali v nebo, zakaj obljubljali so dež, mi pa smo bili dogovorjeni na dirkališču Raceland pri Krškem za vožnjo z njihovimi kartingi. Želja je bila očitno tako velika, da nam je bilo naklonjeno tudi vreme. Sončno in ne prevroče, kot nalašč za vožnjo po dirkališču. Na Racelandu imajo široko ponudbo kartingov. Za vse velikosti in znanja ljubiteljev hitrosti. Otroške, rekreativne in dirkalne.

Ob našem prihodu so se na progo odpravljali dirkači s »tahitrimi« karti. Prav z veseljem smo jih pogledali, poslikali in posneli. Nato smo bili na vrsti mi. Po kratkih napotkih glede uporabe sem zlezel v kart, nataknil čelado in se poln pričakovanj podal na dirkalno stezo. Za uvajanje sem dobil počasnejšo civilno različico. Vožnja s kartom ni primerljiva vožnji z avtom. Je mnogo bolj vznemirljiva in neposredna. Sediš na prostem, praktično na tleh, volan je brez servo ojačitve trd in direkten. Imaš plin in zavoro.

Tako, sedaj pa v prvi krog. Spoznavanje vozila in proge. Adrenalin se dviga. Ko pripelješ v šikano je užitek brezmejen. Iščeš idealno linijo. Zadek ti zdrsne, s drobnim gibom direktnega volana popraviš dirkalnik v pravo linijo. Uživam. Z vsakim krogom sem bolj suveren.

Čez ovinke sem vedno hitrejši. Manj bremze in več gasa. Poezija. Po ravnini bi želel več hitrosti. Krogi kar prehitro kopnijo. Konec. Karting te v zelo kratkem času lahko močno zasvoji.

karting3-1

Zadnji krog in parkiranje v »bokse«. Gremo pogledat kakšne čase smo dosegli. Na Racelandu vam merijo dirkaške čase. Lahko tekmujete s sabo ali s prijatelji. Jaz sem ta petek sam s seboj pa sem imel kar dosti dela. Vrnem se še. Moram popraviti formo in čas.

Naslednjič se dogovorim za »tahitrega«. Kar nestrpen sem.

Skratka, vožnja s kartingom je čisti užitek in vrelec adrenalina. In nikoli zgodbi ne prideš do konca. Vedno si lahko hitrejši in ujameš boljšo linijo. Vsekakor priporočam v velikih odmerkih.

Po aktivnem dirkanju pa se greste okrepčat v Racelandovo restavracijo. Če pa vas močno zdela lahko tudi prespite in naslednji dan ponovite dirko.

Foto: G.Keller

Napisal : Toni Glušič
Monday, 03. Sep 2018

Galerija

logo