logo
logo
Suzuki S-Cross

SX4-1,4 VVT AVT.

Kakor pravijo pri Suzukiju »obvladajte izzive življenja«! Tudi mi smo s prenovljenim SX4 S-CROSSom povzeli njihov slogan. Testni SX4 je obvladal vse naše izzive. Pri celi avanturi je bil nepogrešljiv njegov 1373 kubični, štirivaljni turbo bencinski motor, ki pridela 103 kW/ 140 KM. Moč se prenaša preko 6 stopenjskega samodejnega menjalnika. Avto je imel znani Suzukijev štirikolesni pogon imenovan Allgrip. Ta pogon smo preizkusili že v Vitari in se je dobro obnesel. Vendar pa je v testnem SX4 presegel pričakovanja. Vzrok za razliko je bil močnejši motor in predvsem avtomatski menjalnik. Avtomobili tega segmenta nimajo reduktorja in v slučaju šibkega motorja težko premagujejo močne strmine po slabem terenu. Zelo trpi sklopka in avantura se hitro konča. Testni SX4 je s 140 iskrimi konjiči, ki jih po potrebi umiri samodejni menjalnik odlična kombinacija za varno in uspešno plezanje po brezpotjih. Ustavijo ga šele grbine, ki presegajo njegovo višino od tal (180mm). Allgrip pogon deluje tako, da ima avto konstantni sprednji pogon in v primeru zdrsa se preko Haldex sklopke vklopi štirikolesni pogon.

sx48

To počne samodejno, tako , da imamo ne glede na podlago optimalen oprijem. Ko si zaželimo adrenalinskih voženj imamo v kabini stikalo  katerega obrnemo iz pozicije AVTO v pozicijo SNOW in vklopimo štirikolesni pogon. S pritiskom na stikalo LOCK  zaklenemo še sredinski diferencial in SX4 še z večjo suverenostjo premaguje spolzke in drugače zahtevne terene. Imamo pa še pozicijo SPORT pri kateri motorni računalnik izboljša zmogljivosti vozila z dodajanjem navora zadnjim kolesom in optimizira odzivnost motorja. Avto z omenjenim agregatom v vseh pogojih dobro pospešuje. V nižjih prestavah in močnejšem dodajanjem plina se burno odzove s skoraj športnim zvokom. Tovarna obljublja pospešek od 0 - 100 v 10,2 sec in najvišjo hitrost 200 km/h. Končne hitrosti nismo dosegali vendar avto brez težav dosega hitrosti blizu obljubljene. Tovarna obljublja kombinirano porabo bencina 5,6l/100. Naša testna poraba je bila 8,4l/100. Na terenu se poraba opazno dvigne in tudi na avtocesti avto ni prav varčen.

notr.sp1

Porabi bolj ustreza umirjena vožnja po magistralnih cestah. Suzuki SX4 je konkretno velik SUV. Dolg je 4300mm, širok 1785mm, visok 1585mm ter ima 2600mm dolgo medosno razdaljo. Tehta 1290 kg. Prostora za sedenje je dovolj tako spredaj kakor zadaj. Prtljažnik meri 440l in 875l pri spuščenih naslonjalih. Na ugodno počutje poleg udobnih ogrevanih sedežev vpliva tudi dobro domišljena notranjost, ki je izdelana iz kvalitetnih materialov. Trde plastike ni videti. Števci so pregledni in zagotavljajo dovolj informacij. Upravljanje potovalnega računalnika je nepraktično z vrtljivo paličico na robu števca. Na sredinski konzoli se nahaja Lcd zaslon na dotik. Preko njega upravljamo navigacijo, radio, se povezujemo z pametnimi telefoni ipd. Od ostalih pripomočkov za lagodno uporabo in varno vožnjo ima LED sprednje žaromete, tempomat, vzvratno kamero, pametni ključ, navigacijo, start/stop, sistem za pomoč pri speljevanje v klanec, multifunkcijski volan, avtomatska klima itd. Start / stop sistem u kombinaciji z avtomatskim menjalnikom deluje res udobno. SX4 je lahko galantno vozilo za vsak dan in zmogljiv pomočnik za zmerna brezpotja. Vleče lahko tudi prikolico brez zavore do 400kg in z naletno zavoro do 1200kg.    

Mere vozila: 4.300 mm x 1.785 mm x 1.585 mm
Medosna razdalja: 2.600 mm
Masa vozila: 1.290 kg
Prostornina prtljažnika: 440-875 l
Motor: Bencinski, štirivaljnik
Prostornina: 1.373 ccm
Moč: 103 kW (140 KM) pri 5.500 vrt./min
Navor: 220 Nm pri 1.500 vrt./min
Menjalnik: samodejni, 6-stopenjski
Pogon: štirikolesni pogon
Največja hitrost: 200 km/h
Pospešek: 10,5 s
Rezervoar: 47 l

Na tržišču je poplava križancev t.i. (crossover), vendar redki omogočajo vožnjo po brezpotjih. Suzuki SX4 S-CROSS 1,4 Allgrip to vsekakor zmore. Ker se odlično znajde tudi na avtocestah in ostalih urbanih okoljih je po mojem mnenju res pravi in uporaben križanec.  

Napisal : Toni Glušič
Saturday, 09. Mar 2019

Galerija

logo