logo
logo
Opel Grandland X

1,2 Turbo Innovation

Oplov največji SUV. Poleg Crosslanda X in Mokke X so za ljubitelje mestnih terencev naredili Grandland X, ki je narejen na isti platformi kot Peugeot 3008. Avtomobilska industrija se namreč na veliko združuje, optimizira. Polna usta so jih sinergij itd. Vendar, ko pogledamo Opel Grandlanda in Peugeota 3008 ne vidimo podobnosti. Še sreča. Ker smo testirali Opla v testu njegovega sorodnika ne bomo več omenjali. Pri Oplu so naredili všečen 4,48m dolg SUV,  dokaj klasičnega izgleda. Opremljen pa je z modernimi pripomočki za varno, neutrujajočo in prijetno vožnjo. Testni Grandland X je nekje iz sredine ponudbe. Zelo solidno opremljen in bolj skromno motoriziran. Poganja ga 1,2 bencinski trivaljnik, ki s pomočjo turbine pridela solidnih 96kW (130 KM).

motor_12

Moč na kolesa se prenaša s 6 stopenjskim ročnim menjalnikom na sprednji par. Štirikolesnega pogona v Grandlandu X na žalost tudi v kombinaciji z močnejšimi agregati ni mogoče kupiti, kljub temu, da nas X v oznaki in njegova višina od tal napeljuje na to misel. Vsekakor omenjeni agregat in pogoni brez težav sledijo vozniku med mestno vožnjo in uživanjih po magistralnih cestah. Na avtocesti se pri želji po večjem priganjanju pokaže velikost in teža vozila glede na majhen motor. Vendar do hitrostne omejitve in tudi čez kar dobro pospešuje. Grandland X je konkreten avto in tudi poraba je njemu primerna. Tovarna obljublja porabo goriva med 5 in dobrih 6 litrov. Naša testna poraba je bila 7,9 litra/100 km. Vsekakor se da z nežnejšo nogo in pazljivim pretikanjem porabo zmanjšati. Vgrajeni menjalnik je s šestimi stopnjami dobro usklajen z motorjem.

Grandland09

Pretikanje je čvrsto. Hitrega pretikanja na obratih pa ne marata ne motor ne menjalnik. Zadeva za umirjene gospe in gospode. Obljubljena hitrost je 188km/h. Ko ga spravimo v pogon, ga občasno želimo tudi ustaviti. Zavore so odlične za svoj razred in podvozje sledi brez težav. Po gladkem asfaltu se avto pelje kot po tračnicah, na slabem asfaltu pa zadnja prema ni povsem kos izzivu. Vse je še vedno varno in uporabno samo občutek je malo moteč. Tudi na makadamu je trd. Naš testni Grandland X se ponaša z opremo INNOVATION, ki je tik pod vrhom možne opremljenosti vozila. Zunanjost so krasile 18 palčne pnevmatike na alu platiščih, strešna nosilca v srebrni barvi, LED dnevne luči, prednji meglenki itd. Odlična izvedba so dolge obloge na vratih, ki krepko sežejo preko praga in ga zaščitijo pred umazanijo. S tem tudi naše hlačnice, čevlje itd. Notranjost  vozila ne pretirava z »vesoljskim« izgledom. Analogni števci, okrogel, usnjen in ogrevan volan, udobni ogrevani sedeži ter klasične obvolanske ročice.

navi

Vse je na svojem mestu in lahko dostopno. Osebno bi si želel malo večje gumbe za uravnavanje avtomatske dvoconske klime.  Na sredini je nameščen IntelliLink Navi 5.0, ki je  povezljiv z vsemi pametnimi telefoni in preko njega uravnavamo navigacijo, radio in ostale možne nastavitve. Več kot navdušeni smo bili z prilagodljivimi LED žarometi (AFL). Zares so učinkoviti in vredni doplačila. V pomoč so nam tudi sistemi prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje na menjavo voznih pasov, opozarjanje na mrtvi kot, avtomatska zatemnitev vzvratnega ogledala, dežni senzor, vzvratni senzorji ter vzvratna kamera, tempomat. Ima tudi sistem start-stop. Skratka  v testnem Grandland X od opreme nismo pogrešali skoraj ničesar. Sam bi si doplačal edino še električno odpiranje in zapiranje prtljažnika. No radarski tempomat tudi ne bi škodil. Ko se udobno odpravimo na izlet je potrebno s seboj vzeti tudi nekaj prtljage. V prtljažnik spravimo 514l. Pri podrtih naslonjalih pa 1652l. Vleče lahko prikolico s 600kg brez naletne zavore in 1400kg z zavoro.

Cena Grandlanda X po ceniku se začne pri 20.940 Eur. Naš testni s popusti stane približno 24000Eur. Na voljo so tudi močnejši motorji: 1,6 Turbo/180 KM, 1,5TD/ 130KM in 2,0TD/ 177KM. Za vsakega nekaj. 

Če potegnemo črto čez vtise, lahko z mirno vestjo rečemo, da je Opel Grandland X dober družinski avtomobil. Zaradi višine je vstopanje udobno in tudi nudi nam varen izlet z asfalta. Za povprečno zahtevnega voznika njegov 1,2 Turbo motor zadovoljivo opravi delo. Simpatičen mestni SUV brez ambicij po terenski vožnji.

Foto: G.K.

Test omogočili: http://www.avtohisa-adria.si

Napisal : Toni Glušič
Wednesday, 13. Feb 2019

Galerija

logo